Eläkeliitolla 50-vuotisjuhlavuosi edessä ★

Eläkeliiton Padasjoen yhdistyksen puheenjohtaja vaihtui, kun Tarmo Kukkonen jätti johtotehtävän ja syyskokous valitsi Pekka Valtosen tilalle. Hallituksessa jatkavat erovuoroiset Eeva-Riitta Kusmin, Irma Toivonen ja Maija Ojala, uusia hallituksen jäseniä ovat Lilja Tuikka, Anneli Laurell ja Maija Kakko. Entisinä jatkavat Pirkka Ahola, Pertti Hietamäki, Marjut Korelin ja Pertti Kallioinen.

Vuosi 2024 on yhdistyksen 50-vuotisjuhlavuosi. Koska Päijät-Hämeen piiri juhlii myös viisikymppisiään, Padasjoelta lähdetään syyskuussa isolla porukalla ja yhteiskuljetuksella Lahden Sibeliustalolle.

Jäsenmaksua jouduttiin nostamaan 17 eurosta kahteenkymppiin. Kokousväki suhtautui maksunnousuun hyvin ymmärtäväisesti kuultuaan, miten suuri osuus menee piirille ja liitolle: omaakin toimintaa pitäisi kuitenkin pystyä pyörittämään. Jäsenmäärä on laskusuunnassa, myös valtakunnallisesti.

Jäsenmaksujen lisäksi adressit ovat merkittävä tulonlähde. EL:n adresseja on nyt myynnissä kummassakin paikallisessa ruokakaupassa ja Padaskukassa. Myös arpajaiset ovat tuottaneet mukavasti.

Toiminta jatkuu entisellään. Kuukausittain on kahvitilaisuuksia, viikoittain mölkkyä ja laulukerho, lisäksi järjestetään mm. retkiä.

Padasjoen yhdistys päätti yhtyä piirin kannanottoon, joka käsitteli vanhusten yksinäisyyttä. Piirin puheenjohtaja Veikko Ikosen lukemassa kannanotossa vaadittiin yhä vanhusneuvoloita.

– Moni vanhus asuu yksin, mikä liian usein tarkoittaa neljän seinän sisälle jäämistä. Kaikilla ei ole kykyä hoitaa asioitaan diginä tai edes puhelimitse, todettiin kannanotossa.

– On häpeällistä, ettei edes terveydenhoitojärjestelmämme pysty vastaamaan ihmisen perustarpeeseen, kontaktiin toisen ihmisen kanssa. Suomessa joka toinen päivä vanhus tekee itsemurhan. Kokemus ulkopuolisuudesta, vaivaksi olemisesta, toimintakyvyn hupenemisesta ja hoitoonpääsyn vaikeudesta ovat vaikuttavia tekijöitä.

Scroll to Top