Sahti markkinoiden teemana 40-vuotisjuhlavuonna ★

Yrittäjien Joulunavaus lauantaina 2.12.

Padasjoen Yrittäjät ry piti syyskokouksensa 2.10.2023 yhdistyksen toimitilassa Keskustiellä. Yrittäjäyhdistyksen hallituksen kokoonpano muuttuu yhden miehen verran, sillä Padasjoel­ta pois lähtevän apteekkari Pertti Hietasen tilalle valittiin Mörkö–pizzerian pitäjä Celal Tutus.

Seuraava yrittäjäyhdistyksen järjestämä tapahtuma on perinteiset joulu­kauden avajaiset, joita vietetään lauantaina 2.12. klo 15–18. Joulupukki tulee tilaisuuteen tapaamaan lapsia sekä lapsenmielisiä ja tapahtuma päättyy perinteiseen tapaan ilotulitukseen. Tapahtuman esiintyjä paljastetaan myöhemmin.

– Pyrkimys olisi saada Keskustorille runsaasti myyjiä; toivonkin, että myyjät ottaisivat minuun hyvissä ajoin yhteyttä, sanoo yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Birgitta Heino-Toivonen.

Ennen joulunavaustapahtumaa järjestetään entiseen tapaan joulupukki­arvaus, jossa joku padasjokelaisyrittäjistä pukeutuu pukin asuun ja ihmiset pääsevät veikkailemaan pukin henkilöllisyyttä julkaistavan kuvan perusteella. Kaikkien oikein vastanneiden kesken arvotaan joulu­kinkku.

Myös Sahtimarkkinoiden suunnittelu on jo käynnistetty, sillä ensi vuonna vietetään Sahtimarkkinoiden juhlavuotta. 40. kertaa järjestettävillä Sahtimarkkinoilla on teemana, mikäs muukaan kuin suomalainen perinnejuoma sahti. Torin vieressä, Auli Hius&Kenkä -liikkeen edessä, paikallinen Sahtiseura Humala järjestää sahdin valmistusnäytöksen. Tuttuun tapaa pidetään markkinoilla myös Padasjoen Sahtimesturuuskilpailu, jonka voittaja lähtee Sahdinvalmistuksen SM-kisoihin.

Päijät-Hämeen vuotuinen maanpuolustuspäivä järjestetään Padasjoella ensi vuonna Sahtimarkkinoiden yhteydessä. Puolustusvoimat valtaavat suuren alan Keskustien­ postin puoleista päästä sekä kirjaston edustan tuodessaan näytteille paljon raskasta kalustoa. Mukana ovat myös poliisi, SPR ja palokunta kalustoineen.

Laidasta laitaan musiikkia soittava varusmiessoittokunta esittää useamman setin markkinayleisölle. Suunnitteilla on buukata lisäksi toinenkin bändi viihdyttämään väkeä.

Scroll to Top