Päijät-Sote puhelimeen digineuvojien opastuksella kirjastossa ja Olkkarilla

Päijät-Sote–sovellusopastuskiertue rantautuu Padasjoelle. Lähiopastuksia on tarjolla tiistaina 17.10. klo 13–14 kirjastossa ja tiistaina 7.11. klo 12–14 Olkkarilla.

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen mobiilisti terveyspalveluja tarjoavalla Päijät-Sote-sovelluksella on nyt yli 26 000 käyttäjää. Loppuvuoden aikana asukkaita kutsutaan tutustumaan sovelluksen käyttöön ja palveluihin lähiopastuksin, joissa saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa sovelluksen käyttöön. Opastajina ovat hyvinvointialueen työntekijät. 

Lähiopastuksia on jo ollut useita Lahdessa, Heinolassa ja Hollolassa. Opastuskiertueella hyvinvointialueen työntekijät vastaavat myös asukkaiden kysymyksiin hyvinvointialueen sähköisestä asioinnista yleisemminkin. 

Kokemukset opastuksista ovat olleet hyviä niin opastajien kuin asukkaidenkin mielestä. Lähiopastuksissa on vieraillut ilahduttavan monenlaisia kävijöitä – niin aloittelevia sovelluksen käyttäjiä, jotka eivät ole vielä juurikaan perehtyneet sovellukseen, kuin hyvin digitaitoisia käyttäjiä täsmällisine kysymyksineen. 

– Sovelluksen ominaisuudet kuten omien tietojen tarkastelu, perheenjäsenen liittäminen omaan profiiliin ja lapsen puolesta asiointi ovat kiinnostaneet opastuspisteillä kävijöitä peruskäytön lisäksi, kerrotaan Hyvinvointialueelta.  

– Kuka vain on tervetullut loppuvuoden lähi­opastuksiin, sillä tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua. Jos koet, että jokin olennainen paikka tai paikkakunta puuttuu vielä kiertueaikataulusta, otathan yhteyttä sähköpostitse digimentorit@paijatha.fi, niin järjestämme mahdollisuuksien mukaan lisää opastuksia ensi vuoden puolella.  

Lähiopastustilaisuuksissa esitellään sovelluksen eri käyttömahdollisuuksia  ja samalla annetaan tukea sovelluksen asennukseen ja käyttöönottoon.

– Moni ei vielä tiedä, mitä kaikkea sovelluksella pystyy jo tekemään, ja että sovelluksesta saa jo monia hyvinvointialueen terveydenhoidon palveluja sähköisesti. 

Tavoitteena on saada kolmasosa päijäthämäläisistä ottamaan käyttöön Päijät-Sote –sovellus.

Scroll to Top