Jussi Stoor toinen haastatteluun kutsutuista ★

Lemillä asuva Jussi Stoor ajeli kaksi tuntia 40 minuuttia Padasjoelle haastattelua varten. Lemi on vajaan 3000 asukkaan kunta Etelä-Karjalassa lähellä Lappeenrantaa.

– Olen kahdessa Padasjoen kokoisessa kunnassa ollut töissä, Lemillä ja Sulkavalla, ja tykännyt. Luonto ja vesistöt yhdistävät kaikkia kolmea sekä tietysti runsas mökkiasutus. Mökkiläiset tuovat paljon rahaa kuntaan ja sen lisäksi, että vapaa-ajan asunnon muuttaminen vakituiseksi pitäisi tehdä mahdollisimman helpoksi, myös maalla vietettyä ajanjaksoa pitäisi saada pidennettyä. Padasjoella on panostettu laajakaistaan, mikä auttaa etätyöläisiä oleskelemaan paikkakunnalla pidempään.

Stoor on lähtöjään lappeenrantalainen. Imatran ammattikorkeakoulussa hän suoritti markkinoinnin ja viestinnän tradeno­mitutkinnon ja pääsi Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon projektiassistentiksi.

– Suoritin maisterin tutkinnon työn ohessa ja etenin projektipäälliköksi.

Seuraavaksi Stoor siirtyi kuntasektorille, Sulkavan hallintojohtajaksi viideksi vuodeksi. Sitten hänet valittiin Lemille kunnanjohtajaksi, jossa tehtävässä hän oli neljä vuotta. Viimeisin pesti, joka päättyi helmikuun alussa, oli Kouvolan kaupungilla. Siellä hän keräsi parin vuoden ajan työkokemusta hallintopalvelupäällikön, edunvalvontapäällikön ja hallintojohtajan tehtävistä.

Järjestöpuoleltakin on kokemusta. Kymen-Karjalan sosiaali- ja terveysturva ry:n järjestöagenttina hän toimi reilun vuoden verran.

Jussi Stoor oli toinen kunnanjohtajahakija, jolla oli ennestään kokemusta kunnan johtamisesta.

– Kunta-ala tuntuu omimmalta. Sieltä on myös pisimmät työkokemukset.

Stoor tiedostaa asetelman Padasjoen kunnanjohtajahaussa. Hän on altavastaaja, kun toinen finalisti on ehtinyt tulla jo padasjokelaisille tutuksi reilun puolen vuoden aikana.

– Pidän itseäni haastajana.

Rehulan hän on tavannut kerran aiemmin, silloin kun tämä oli vielä niinsanotusti valtion leivissä.

Muuttaisi Padasjoelle

Muutto olisi edessä, mikäli lemiläinen virkaan valitaan. 48–vuotias Stoor asuu 11–vuotiaan tyttärensä, avopuolison ja kahden noutajan kanssa omakotitalossa Lemin kirkonkylän liepeillä taajaman ulkopuolella. Puoliso on ammatiltaan lähihoitaja.

– Puolison poika perheineen muutti hiljattain Hämeenlinnaan, hän olisi tyytyväinen päästessään lähemmäs lapsenlapsia.

Koirien kanssa lenkkeily, kuntonyrkkeily ja lapsen kanssa laskettelu ovat Stoorin aktiivisimmat harrastukset tällä hetkellä. Nuorempana hän on ollut Kokoomuksen jäsen ja Lappeenrannassa mukana kulttuuri- sekä sosiaali­lautakunnan toiminnassa, mutta istuu parhaillaan Lemin kunnanvaltuustossa sitoutumattomana omassa valtuustoryhmässä. MLL:ssä Stoor on ollut piirihallituksessakin ja 4H:n hallituksessa.

Hevifestarien järjestäjä

Oman toiminimen puitteissa Stoor on toiminut osa-aikaisena yrittäjänä. Yrittäjänä hän on järjestänyt monet musiikkifestivaalit, pääasiassa raskaamman musiikin ystäville. Lemi on tutkitusti Suomen ”Capital of metal” lukuisilla hevibändeillään, mm. Stam1na on Lemiltä kotoisin ja yhtyeen jäsenet kuuluvat Stoorin tuttavapiiriin.

Padasjoessa Stoor näkee paljon potentiaalia, etenkin kun talous on vielä kelvollisella tasolla. Lemi on juuri ollut arviointimenettelyssä alijäämäisten tilinpäätöstensä vuoksi. Lemillä on muutama vuosi sitten rakennettu uusi kyläkoulu, mikä selittyy sillä että kunnassa on kirkonkylän lisäksi toinenkin asukaskeskittymä.

Minkälaisen kunnanjohtajan Padasjoki Stoorista saisi?

– Motivoituneen, innostuneen ja innovointikykyisen. Minulta löytyy laajaa kokemusta ja näkemystä kunta-alan johtotehtävistä. Sulkavalla hallintojohtajan tehtäviin kuului talous- ja henkilöstöjohtaminen ja toimin oman toimen ohella myös sivistysjohtajan sijaisena. Lemillä markkinointi kuului kunnanjohtajalle ja sitä hommaa on tullut tehtyä ihan hyvällä menestyksellä.

Scroll to Top