Järvipelastajilla 123 tehtävää ★

Perinteisesti Lahden järvipelastajat on ollut yksi Suomen vilkkaimmista Meripelastusseuran yhdistyksistä, tällä kertaa sijoitus valtakunnallisessa tilastossa oli neljäs.

Kuluneella kaudella Lahden järvipelastajilla oli tehtäviä yhteensä 123. Tekniset viat näyttelivät jälleen tehtävätilastossa suurinta roolia, niitä kertyi kauden aikana 59. Onnettomuuksia tai vaaratilanteita oli 31, vesiliikenneonnettomuuksia 14 ja ensivastetehtäviä 8. Tänäkin vuonna järvipelastajat hälytettiin useamman kerran tehtäville, jossa vene oli uppoamassa tai jo upoksissa.

Padasjoen vesillä järvipelastajia tarvittiin 22 tehtävälle. Asikkalassa tehtäviä oli 29, Sysmässä 9 ja Kuhmoisissa 5. Loput sijoittuivat Lahteen ja Hollolaan.

Yleensä järvipelasta­jien veneet nostetaan marras–joulukuun taitteessa. Nyt jäät kuitenkin alkoivat vallata alaa jo marraskuun puolivälin jälkeen, niinpä päivystyskausi päättyi tiistaina 28.11. Tällöin Pv Vesijärvi nostettiin lavetin kyytiin ja se lähti telakalle hartaasti odotettuun peruskorjauk­seen.

Pv Vesijärvi odottelemassa nosturia Padasjoen sataman viranomaislaiturissa.

Pv Vesijärvi on tullut uutena Lahden yhdistykseen vuonna 2005 ja tähän mennessä alukseen on kertaalleen vaihdettu koneet. Muutoin vene on pitkälti alkuperäisessä asussaan, joskin se on hyvin pidetty ja yhä hyvinkin toimintakuntoinen. Talven aikana tehtävässä peruskorjauk­sessa veneen tekniikka päivitetään ja se saa mm. uudet ponttonit. Keväällä vene palaa päivystysvalmiuteen Päijänteelle entistä ehompana.

Scroll to Top