Vesi korkealla

Sateet ovat pitäneet järvet tavanomaista korkeammalla loppukesästä lähtien.

Kokemäenjoen vesistöalueen järvissä vedenkorkeudet ovat vuodenaikaan nähden tavanomaista korkeammalla. Kymijoen vesistöalueen pääjärven, Päijänteen vedenkorkeus ei ole tänä vuonna päässyt laskemaan tyypilliseen tapaan kesän huipusta ja on nyt jo noin 30 senttimetriä tavanomaista korkeammalla. Päijänteestä juoksutetaan tällä hetkellä noin 350 m3/s, jotta vedenkorkeus saataisiin laskemaan. 

Padasjoella mitattiin tiistaina 10.10. Päijänteen pinnankorkeudeksi 78,81 metriä, kun ajankohdan keskiarvo on 78,6.

Pintaveden lämpötila putosi lokakuussa kylmenneen sään vuoksi nopeasti alle 10 asteen. Korkeimmillaan vedenlämpö oli 22. kesäkuuta, jolloin Padasjoella mitattiin pintalämpö 24,5. Se on ajankohdan vaihteluvälin yläpuolella. Myös heinäkuussa mitattiin korkeita pintalämpöjä.

Pohjavedenpinnat ovat vielä Hämeen seuranta-asemilla paikoin selvästi ajankohdan keskimääräisen tason alapuolella, Lammilla noin 20 senttimetriä.

Scroll to Top