Sahtivoitto Neroskulmalle ★

Padasjoen sahtimestaruutta tavoitteli tänä vuonna kahdeksan perinnejuoman tekijää. Näytteet maisteli raati, johon kuului kunnanjohtaja, kyläyhdistysten aktiiveja ja kaksi ratsuväkikillan edustajaa. Voittosahti oli tuomariston mielestä oikeanväristä, tasapainoista, vaaleahkoa ja tietysti parhaan makuista. Sahti sai kehuja myös jälkimausta ja takapotkusta.

Sahtiraadin työskentelyä sai seurata jälleen kerran Paperikeitaan edustalla. Kunnanjohtaja Juha Rehula vasemmalla.

Voittoisan sahdin oli valmistanut 69-vuotias Markku Salminen Neroskulmalta. Palkintojenjakotilaisuuteen torilavalle hän ei saapunut paikalle, mutta toimitus sai tavoitettua mestarin kisan jälkeen.

– En malttanut jäädä odottamaan tulosten julkistamista, kun olin niin aikaisin jo tullut markkinoille. Olin jo ehtinyt ajaa kotiin, kun olisi pitänyt palkinto noutaa.

Salminen kertoo tehneensä ensimmäisen sahtinsa vuonna 1982 Kärkölässä, jossa sai oppia sahdintekoon, ja on siitä lähtien tehnyt joka vuosi sahtia. Salminen osallistui tänä vuonna ensimmäistä kertaa sahtikilpailuun.

– Tästä erästä olin sitä mieltä, että hieman katajaista tuli, mutta uskoin silti, ettei se ihan huonointakaan ollut.

Salminen pääsee 3.8. edustamaan Padasjokea sahdinvalmistuksen SM-kilpailuihin Isojoelle elokuun ensimmäisenä lauantaina.

– Täytyy taas laittaa uudet sahdit tulemaan.

Sahtimestari rantasaunalta, jossa itse taika tapahtuu.

Hopealle Padasjoen mestaruuskisassa tuli Jukka Suomaa ja pronssille Juuso Jaakkola.

Scroll to Top