Kesätyögallup ★

Moni padasjokelaisnuori viettää kesäänsä tehden kesätöitä ja tienaten itse omat rahansa. Haastattelimme kolmea kesätyöläistä.

Ilmari Pelli, 16, työskentelee tämän kesän kunnan teknisen toimen alaisuudessa. Jämsässä metsäalan toisen vuoden opinnot syksyllä aloittava Pelli kertoo työtehtäviinsä kuuluvan mm. siimausta, ruohonleikkuuta ja siivousta kunnan kiinteistöillä.

– Tehtävät vaihtelee paljon, mutta työ on mukavaa. Tässä työssä tarvitsee lähinnä ahkeran asenteen työntekemiseen, sillä jos ei osaa etukäteen vaikka ajaa ruohonleikkuria, niin sen oppii kuitenkin vain tekemällä.


Aada Nieminen, 17, palvelee satamaravintola Palaksessa. Niemisellä alkaa syksyllä toisen vuoden opinnot Padasjoen lukiossa. Hänen työtehtäviinsä kuuluu mm. asiakaspalvelua, tarjoilua, tiskaamista ja siivoamista.

– Tässä työssä tapaa paljon erilaisia ihmisiä, joiden kanssa pitää osata tulla toimeen. Mielestäni tässä työssä olisi hyvä olla luonteeltaan avoin ja reipas sekä oma-aloitteinen. Työ täällä on antanut minulle paljon uusia kokemuksia ja rohkeutta. Erityisesti kun tänä kesänä tuli paljon uusia työkavereita, joiden kanssa piti tutustua alkuun.


Olavi Nieminen, 14, toimii mansikanmyyjänä Portaanperän mansikkatilalla. Kahdeksannen luokan syksyllä aloittava Olavin voi nähdä S–Marketin edessä olevalla Portaanperän myyntipisteellä.

– Työhöni kuuluu mansikoiden ja muiden Portaanperän tuotteiden myyminen. Myyntityössä tulee olla ainakin sosiaalinen luonteeltaan. Yleisesti oikeaa työkokemusta olen tästä ainakin saanut.

Scroll to Top