Juhlavuoden Sahtimarkkinat oli myös maanpuolustusjuhla ★

Keskustan alue muuttui lauantaina jälleen kerran väkeä kuhisevaksi tapahtumakeskukseksi. Sahtimarkkinapäivä oli tavallista juhlavampi, sillä markkinat järjestettiin 40. kertaa ja lisäksi markkinoiden yhteydessä vietettiin Päijät-Hämeen maanpuolustusjuhlaa.

Keskustie muuntui markkina-alueeksi, kun Padasjoen Yrittäjien suurtapahtuma Sahtimarkkinat valtasi 6.7. keskustan. Kojuja oli 50.

Erilaisten myyntikojujen lisäksi keskustaan olivat tulleet yhdistykset esittelemään toimintaansa. Vieraita oli myös valtakunnan politiikan huipulta, markkinaväen tavattavissa olivat useampia kansanedustajia. Hyvinvointi­alueen aluevaltuutettujakin oli paikalla. Myös tuulivoimahanketta vastustava Padasjoella ry oli pystyttänyt oman kojunsa.

Panssariprikaati, Sotilaskoti ja Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK edustivat näkyvästi.

Vetonaulana toimi Puolustusvoimien ja Pelastuslaitoksen kalusto. Iltapäivän sade karkotti väkeä ennenaikaisesti. Ilmakuva Tomi Helminen.

Tapahtuman tulevaisuus epävarma

Vieläkö näemme Sahtimarkkinoita tulevina vuosina?

Padasjoen Yrittäjien puheenjohtaja Birgitta Heino-Toivosen mukaan seuraavan vuoden Sahtimarkkinoiden järjestäminen ei ole aivan itsestään selvää.

– Meillä on kahdet tappiolliset Sahtimarkkinat takana, jonka vuoksi tarvitaan isoa muutosta. Tänä vuonna uskoakseni oli näinkin paljon ihmisiä, koska Puolustusvoimien kalusto oli niin kovana vetonaulana. Itse myyntikojut eivät tuo isoja määriä ihmisiä markkinoille, mutta se mikä niitä tuo jatkossa, on ratkaistava mahdollisimman pian.

Tämänvuotiset markkinat olivat kuitenkin todella onnistuneet Heino-Toivosen mielestä.

– Markkinat saatiin järjestettyä ilman suurempia kommelluksia, Yrittäjien sahtiteltalla oli jatkuvasti väkeä ja yleisesti vaikutti siltä, että ihmisillä oli hyvä markkinafiilis. Myyjiltäkin sai kuulla taas palautetta, että Padasjoelle tullessa tavaraa tulee oikeasti myytyäkin.

Scroll to Top