Varusmiessoittokunnan Showband sekä Aikakone vastaavat Sahtimarkkinoiden musiikista ★

Sahtimarkkinat juhlistaa 40-vuotista taivaltaan lauantaina 6.7. Samalla Padasjoen keskustassa vietetään Päijät-Hämeen maanpuolustusjuhlaa. Tapahtuman juontajana ja seremoniamestarina toimii Velleri eli Veli-Matti Friman. Juhlavuoden kunniaksi markkinoille on vapaa pääsy.

Puolustusvoimat tuo paikalle näyttävää kalustoa. Markkinayleisö pääsee tutustumaan lähemmin muun muassa ITO 12-ilmatorjuntaohjusjärjestelmään, Leopard-taistelupanssarivaunuun ja K9-panssarihaupitsiin. Sotilaskodin naiset paistavat ja myyvät tuoreita munkkeja 10-salin lähistöllä kahdessa eri pisteessä.

Markkinoiden avauspuheen pitää kunnanjohtaja Juha Rehula. Puolustusvoimien tervehdyksen puolestaan markkinaväelle tuo Hämeen aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Sami Liukkonen.

Varusmiessoittokunta on koottu ikäluokan parhaimmista muusikoista. Sen bilebändi on juuri tehnyt ison kiertueen.

Sahdinvalmistusnäytös­ alkaa klo 9 Aulin Hius & Kenkä liikkeen edustalla. Paikan päällä voi seurata kuinka hämäläisen seurustelujuoman valmistus etenee päivän mittaan. Näytöksen lopuksi valmistettu vierre myydään halukkaille.

Perinteiseen tapaan markkinoilla valitaan Padasjoen Sahtimestari. Raati maistelee sahtinäytteitä Paperikeitaan edessä ja voittajan julkistamisen jälkeen näytteitä maistatetaan myös yleisöllä.

Sahtimestari julkistetaan klo 12.30 torilavalla. Heti sen jälkeen Sahtimarkkinoiden historiaa valottaa Pekka Siljander. Siljander on yksi Sahtimarkkinoiden perustajajäsenistä.

Padasjoen Yrittäjät pitävät tänä vuonna sahtitelttaa eli myyvät käynyttä sahtia entisen SYP:n talon edessä. Jotta vatsaa ei tarvitsisi täyttää pelkällä ohrapirtelöllä, myynnissä on myös teemaan sopivaa hernerokkaa.

Sani Aarela kertoo, että Aikakoneella on meneillään kiireinen festarikesä.

Varusmiessoittokunnan showband ja Aikakone

Musiikillisesta annista vastaavat Varusmiessoittokunnan Showband ja Aikakone.

Komppiryhmästä, laulajista sekä puhallinsoittajista koostuva Showband ei jätä ketään kylmäksi. Tämän bilebändin ohjelmistossa on niin rokkia kuin tämän päivän hittejä. Showband lauteilla klo 11–12 ja klo 13–14.

Bändi koostuu perusbändisoittimista: kitara, rummut, basso, koskettimet sekä puhallinsektiosta, kertoo kapellimestari Sauli Saarinen.

Aikakoneen artisti Sani Aarela kertoo, että kesäkuussa menehtyneen Makin toiveena oli, että yhtye jatkaa Aikakoneen matkaa tehden myös uutta musiikkia.

Makin viimeisimmäksi biisiksi jäi kappale Lupaan, joka kuullaan myös lauantaisella keikalla.

30 vuotta tien päällä kulkenut Aikakone juhlisti pyöreitä vuosia viime syksynä konserttisali kiertueella ympäri Suomea.

Scroll to Top