Nostalgia-näyttely käynnisti kasarikesän ★

80-luku asettui vahvasti esille 3.5. Kotiseututalon Nostalgia-näyttelyssä. Vanhoihin valokuviin ja esineisiin sekä paikallislehden lehtileikkeisiin ja valokuva-arkiston helmiin noin 40 vuoden takaa voi tutustua vielä tänään 8. toukokuuta, ja senkin jälkeen on mahdollisuus bongailla kuvista omia ja tuttujen kuvia kesäkuussa ennen Enni Idin juhlanäyttelyn pystytystä.

Näyttelyssä on mm. useita valokuvia, jotka eivät aiemmin ole olleet esillä.

Näyttelyä kokosi kunnan matkailuvastaava Maria Virtanen, joka saikin toivomiaan 80-luvun vaatteita ja esineitä kuntalaisilta ja kesäasukkailta. Merkittävä rooli oli myös Padasjoen Sanomilla, jonka vuosikerroista löytyi ajankuvaa sekä lehtileikkeiden että kuvien muodossa.

– Näyttelyä varten hankittuja sermejä voidaan hyödyntää myöhemmin muissakin näyttelyissä, sanoo Virtanen.

Kunnan arkistossa on ollut vuosikymmenien ajan kunnan entisten liikunta- ja nuorisosihteerien, Maisan ja Tuulin, ottamia dioja, jotka nyt näyttelyä varten käytiin läpi ja parhaista otoksista kunnan tapahtumista on teetetty kuvajulisteita Padasjoen Kirjapainossa. Koululta löytyi vanhoja 80-luvun luokkakuvia.

Paikallinen valokuvaaja Jouko Latva lainasi näyttelyyn kuviaan Koivu&Tähti –festareilta Kullasvuoresta vuodelta 1984. Padasjoen Pelimannitkin esiintyi noilla juhannusfestareilla; entinen soittaja muistaa, että paikallisten pelimannien soitantaa tallennettiin Ylelle ja sitä on kuultu radiossakin.

Kuvajulisteet siirretään juhannuksen jälkeen Kotiseututalolta Mainiemen sahalle, jossa tapahtumia on tulevana kesänä ainakin kymmenkunta. Sahan kesän avaa Padasjoki Liikkeellä –tapahtuma ja kesäasukastapaaminen toukokuun lopulla, jousikonsertissa soittaa 27.5. sama orkesteri StrongBows kuin Salpausselkä Geoparkin avajaisissa aikanaan ja kesäkuun kasaribileissä coverbändi Peput plays Eput.

80-luku on teemana myös Päijännepurjehduksen iltabileissä. Ennen kasariteeman huipennusta, Dingon esiintymistä Sahan valoissa, on 23.7. yhteislaulutapahtuma Jari Puhakan laulattamana sahalla.


Lue lisää Koivu&Tähti –festareista: Kesäyön kesytön juhannusrock ja Juhannusfestarilta 1984 löytynyt lisää tallenteita

Scroll to Top