Kasiniemessä jaettiin vauvaraha lähes 18 vuoden tauon jälkeen ★

Kasiniemen kyläkokous alkoi hiljaisella hetkellä 12 poisnukkuneen kyläläisen muistoksi. Kotikyläänsä eläkepäiviä viettämään palannut Jyri Schildt palkittiin Vuoden kyläläisenä.

Valintaperusteissa mainitaan muun muassa, että Schildt on aina pyyteettä ja itsestään numeroa tekemättä osallistunut kylän eteen tehtävään työhön.
Kyläyhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Reijo Silvonen ja uudelle kaudelle hallituksen jäsenistä jatkavat Silja Alenius, Kari Sipura, Tero Hännikäinen, Petri Piira, Jari Junno, Mika Alenius, Seija Schildt ja Sinikka Valkama. Erovuoroisista Hanna Immonen ja Kirsi Schildt ilmoittivat, etteivät jatka hallitustyöskentelyä. Uutena hallituksen valittiin Marketta Kannisto. Jäsenmaksu päätettiin säilyttää samana eli 12 € per talous.

Mia Koskela sekä Ville ja Hilma Hölttä vastaanottivat vau­va­rahan Kasiniemen kyläyhdistyksen kevätkokouksessa.

Tapahtumia, tilaisuuksia ja talkoita oli Kasiniemessä viime vuonna hengästymiseen asti. Perinteisten hiihto-, pilkki- ja polkujuoksukilpailujen, sprint­ti­triathlonin, toripäivien, bändi-illan, Venetsialaisten ja Kauneimmat joululaulut -tilaisuuden lisäksi kyläyhdistys järjesti muun muassa juhannuslaulajaiset vanhan sahan rannassa, Vähän enemmän Venäjästä -esitys- ja kyselytilaisuuden ja kyläkirkon Kokkopirtillä, piti lukuisia talkoita, julkaisi Kasiniemen Sanomat nro 38 sekä hankki kylätalolle sydäniskurin.

Talkoilla vaihdettiin Kokkopirtin räystäslaudat ja -kourut sekä uusittiin terassien valokatteet. Alavirran venelaituri korjattiin sekä Kokkopirtin ja Koivujalosteen väliseen mäkeen rakennettiin frisbeegolfrata. Kylän uimarantaa ja sen huoltorakennusta huollettiin ja kylän hiihtolatuja pidettiin yllä talkoovoimin. Kasiniemen Sanomat 1-20 -koontiteoksesta otettiin uusintapainos ja helmikuussa perustettiin Facebookiin Kasiniemi, kyläläisten oma ryhmä.

– Tällaista elämä on pienessä uinuvassa maalaiskylässä, totesi humoristisesti Reijo Silvonen.

Kyläyhdistyksen sihteerin tehtävät jättänyt Kirsi Schildt totesi, että kuluvan vuoden toimintaa suunnitellessa kalenteriin ei merkitty ihan niin paljon tapahtumia kuin menneenä vuonna.

– Tuli tunne, että tarvitsee vetää vähän happea. Perinteiset tapahtumat kuitenkin järjestetään, kuten hiihtokilpailut, maastojuoksut ja maastopyörätapahtuma, sprinttitriathlon, toripäivä, onkikilpailut, kyläkirkko, venetsialaiset ja joululaulajaiset. Bändi-ilta jäi tänä vuonna pois, mutta kokeilemme syyskuussa karaokeillan pitämistä.

Lisäksi kalenteriin mahtuu syys-joulukuulle elokuva- tai askarteluilta, jos innokkaita järjestäjiä löytyy, sekä joku ajankohtainen kiinnostava luento voitaisiin pitää kesällä. Toripäivä järjestetään edellisvuosista poiketen Kokkopirtin pihapiirissä, samoin maastojuoksut on siirretty takaisin kylätalon ympäristöön.

Kudontapiiri ja tiistaikahvit jatkuvat Silja Ale­niuk­sen ja Seija Schildtin toimiessa vapaaehtoisohjaajina. Wellamo-opiston järjestämä kuntojumppa jatkuu, mutta kyläläisten oman kuntopiirin jatko on vielä epäselvä.

Lisää talkoita on luvassa, sillä Kokkopirtin terassit kunnostetaan. Ylävirran laituri ja portaat on tarkoitus uusia, uimaranta ja urheilukenttä ympäristöineen sekä kylänraitti siivotaan porukalla ja järvimaisemat pidetään avoimena raivaamalla ja niittämällä.

Kyläyhdistys on hankkinut uuden teltan omaan ja vuokrakäyttöön.

Scroll to Top