Vihdoinkin uusi automaatti, Padasjoelta saa taas käteistä ★

Otto-automaatin asennus K–marketin ulkoseinään tapahtui tiistaina 23.4. Rahaa sen pitäisi jakaa viimeistään keskiviikosta alkaen.

Automatia Oy:stä kerrotaan, että uusi automaatti on samanmallinen kuin aiempikin, jonka rosvokaksikko repi varastamallaan kauhakuormaajalla Osuuspankin seinästä aamuyöllä 12.1. Automaatin sijoittamista kauppojen yhteyteen oli esitetty jo pitkään, joten tilanne käytettiin hyväksi ja nyt käteistä saa nostettua kätevästi kauppareissun yhteydessä.

– Automaattia varten oli historiallisista syistä tila olemassa uudessa paikassa, mutta uusi reikä seinään pitää toki puhkaista nyt, kun paikkaan asennetaan taas automaatti vuosikausien tauon jälkeen.

Uusi automaatti asennettiin Ruokapadan ulkokulmaan tiistaina 23.4.

Padasjokelaiset kerkesivät jo hermostua, kun automaattia ei kuulunut. Ensitiedon mukaan Padasjoelle luvattiin uusi automaatti parin viikon sisällä ja seuraava tieto oli maaliskuun puolivälissä. Kolmas kerta toden sanoi, tieto viikon 17 asennuksesta piti kutinsa. Rahaa uudesta automaatista pitäisi saada viimeistään keskiviikosta alkaen.

– Pitkä viive johtui keskusteluista sekä kiinteistön omistajan että nykyisen vuokralaisen kanssa. Mutta hienoa, että saatiin asia kuntoon edes ennen kesäsesonkia!

K-marketin kiinteistön omistaa Helmi Säästöpankki. Sen edeltäjä Padasjoen Säästöpankki avasi paikkakunnan ensimmäisen Pikapankin konttorinsa yhteyteen Keskustielle vuonna 1987.

Automatia perustettiin vuonna 1994, jolloin se otti suurimpien pankkien automaatit haltuunsa nimeten ne Ottopisteiksi.

Edellinen Otto-automaatti ehti olla Osuuspankin seinässä vuodesta 2015. Padasjoen Osuuspankin toiminta ehti sulautua OP Järvi-Hämeeseen, ennen kuin syksyllä 2020 Padasjoen konttori sulki ovensa. Automaatti kuitenkin jäi sen seinään.

Automatia ei paljasta automaatin käyttömääriä, mutta käteistä käydään nostamassa kesäaikaan huomattavasti ahkerammin kuin talvikaudella:

– Käyttömäärät nousevat kesä-heinäkuussa 1,5–kertaisiksi.

Scroll to Top