Nicin jääkiekkokausi lähes paketissa ★

Nuoren jääkiekkoilija Nici Salosen kausi päättyi pari viikkoa sitten. Pääsiäisen pyhät kuluivat kuitenkin vielä jääkiekon parissa kolmipäiväisessä kansainvälisessä turnauksessa Vantaalla.

Nici Salosen vahvuuksia ovat hyvä luistelutaito, pelinlukutaito ja periksiantamattomuus.

Nicin joukkue on Pelicans Turkoosi, joka pelaa U14 AAA-tasolla Hämeen alueella. Päättynyt kausi sujui hyvin ja joukkue sijoittui 12 joukkueen sarjassa 6. sijalle. Hämeessä sarjaa pelaa Pelicansin ja HPK:n lisäksi 10 muuta joukkuetta Tampereen alueelta.

Kausi oli sikäli myös hyvä, että Nici säästyi vammoilta ja pääsi harjoittelemaan ja pelaamaan täyspainoisesti koko kauden.

– Kerran tämän kauden aikana jouduttiin käymään päivystyksessä päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi, mutta muuten on vältytty isommilta loukkaantumisilta. Pelaajien kokoerot ovat hyvinkin suuria näissä ikäluokissa, kertoo Nicin äiti Johanna Lehtinen.

Pelien tuomarilinja sarjassa on vaihteleva: välillä hyvää ja tasapuolista, mutta toisinaan taas ei.

Nicin mielestä joukkueen valmentajat ja huoltajat ovat maailman parhaimpia.

Pääsiäisenä joukkue osallistui kolmen päivän Evu Lions Cup U14 AAA-turnaukseen Vantaan Myyrmäessä, sijoit­tuen kovatasoisessa turnauksessa neljänneksi. Turnaukseen osallistui kymmenen joukkuetta ja joukkueita oli kotimaisten seurojen lisäksi Yhdysvalloista ja Ruotsista. Pelicans voitti muun muassa Yhdysvaltojen CCM Selects -joukkueen hienosti 4–0.

Huhtikuun lopussa pelataan vielä kolmipäiväinen Vuokatti-cup, johon joukkue osallistuu.

KaPasta Pelsuihin

Nici aloitti kiekkokoulun vuonna 2016 Vääksyn KaPa-80 -joukkueessa ja siirtyi JuniorPelicansin alle vuonna 2018 eli on pelannut jääkiekkoa kohta kahdeksan vuotta.

Kesällä 14 vuotta täyttävä Nici on nyt seitsemännellä luokalla.

– Aion hakea yläkoulun jälkeen lukioon Lahden lyseon urheilulinjalle. Haluai­sin pelata jääkiekkoa isona ammatikseni, kertoo kirkonkylällä asuva nuori mies.

Harjoituksia on Lahdessa, Hollolassa ja Vierumäel­lä. Molemmat vanhemmat kuskaavat ja lisäksi mummo auttelee mahdollisuuksien mukaan. Nykyään Lahteen pääsee melko hyvin myös bussilla, jos treenit sattuvat alkamaan aikaisin ja vanhemmat ovat vielä töissä. Treenejä on 3–4 kertaa viikossa ja viikonloppuisin pääsääntöisesti pelit. Harjoitusajat sopivat Nicin mielestä ihan hyvin koululaisille, vaikka välillä treeneistä kotiudutaan vasta klo 22 jälkeen.

– Joskus voi joutua lähtemään koulusta vähän aikaisemmin. On tärkeää tehdä eväät valmiiksi ja läksyt heti koulun jälkeen. Koulukirjat ovat usein mukana autossa.

Nici pääsee pelaamaan joukkueessa haluamaansa pelipaikkaa. Hän pelaa sekä laitahyökkääjänä että sentterinä eli keskushyökkääjänä.

Kausi päättyi, treenit jatkuvat

Vaikka kausi ja pelit loppuivat, treenit jatkuvat. Touko- ja kesäkuussa on kesätreenit Lahdessa joukkueen kanssa ja heinäkuussa tehdään omatoimisia treenejä.

– Kesällä käyn juoksemassa joissain yleisurheilukisoissa, muun muassa maastojuoksuissa mahdollisuuksien mukaan, tuumii kesätöihin S-ryhmälle hakenut Nici.

Tavoitteena ensi kaudelle on varmistaa paikka Pelicansin U15 AAA -joukkueen pelaavassa kokoonpanossa ja kehittyä pelaajana.

Scroll to Top