Torstaina maaliskuun 28. päivänä 1974 ★

Vettä kulutettiin Padasjoella 56 000 kuutiometriä viime vuonna. Lisäys on edellisestä vuodesta 18 000 m3. Vesijohtoverkkoon on liitetty 337 talousyksikköä, uutta runkojohtoa rakennettiin 650 metriä.

Padasjoella asutaan keskitasoa heikommin. Padasjoki on asumistasoltaan vasta 46. Hämeen läänin 55 kunnasta.

Padasjoen Lentokerho on 20-vuotias. Uusia moottorilentolupakirjoja saivat viime vuonna yksityislentäjä Heikki Mertsalmi, Tapani Mertsalmi ja Kyösti Harju, moottorilennon opettajapätevyyden Veli-Pekka Ranki ja ansiolentäjän lupakirjan Kyösti Kettunen, molemmat siirtyivätkin vuoden alussa ansioilmailun palvelukseen, Kettunen Finnairin lentoperämieskurssille ja Ranki Tampereen Lentopalveluun lennonopettajaksi. Uusia energiansäästäjiä eli purjelentäjiä koulutettiin Jarmo Alen, Kyösti Kettunen ja Viljo Määttänen. Purjelentostartteja kertyi 151, joista lentoaikaa 52 tuntia 40 minuuttia. Moottorilentotunteja noin 200. Kerhossa harrastetaan myös laskuvarjotoimintaa, pääasiassa Lahden Laskuvarjokerhon puitteissa. Suurimpana huolena on tällä hetkellä Padasjoen lentokentän käyttöoikeuden puuttuminen, mikä osaltaan jarruttaa vilkastuvaa toimintaa.

Scroll to Top