Veteraaniväki joulupuurolla ★

Veteraaniyhdistyksen joulupuurotilaisuudessa puheenjohtaja Hannu Tukia piti ajankohtaiskatsauk­sen ennen ruokailua. Padasjoella on jäljellä yksi varsinainen sotaveteraani ja lisäksi yksi rintamatunnuksen omaava nainen, leskijäseniä on 12. Kannattajajäseniä on 107.

Joulupuurotilaisuus pidettiin jälleen päivämäärällä 30. marraskuuta, jolloin alkoi talvisota vuonna 1939. Kuvassa etualalla Hannu Tukia ja Kristian Saarnio.

– Jäsenkunta on iäkästä. Tänä vuonna poisnukkuneita on jo yhdeksän.

Padasjoen Sotaveteraanit muistaa rintamatunnuksellisten lisäksi leskiä ja nyt myös sotaorpoja, joita Padasjoella on 10. Tukitoimet ovat palvelukortteja, niitä on tänä vuonna jaettu kahdesti 5 000 euron edestä. Lisäksi käydään viemässä jouluruokakasseja.

– Saimme Lauri ja Siiri Vehkajärven säätiöltä 2500 euroa veteraanityöhön. Toinen arvokas lahjoitus oli Christian Creutzilta, joka täyttäessään 80 vuotta halusi ohjata muistamiset paikalliselle veteraaniyhdistykselle.

Isänmaallisia tapahtumia on ollut vuoden aikana lukuisia ja ne myös vetävät väkeä.

Kappalainen Kristian Saarniokin oli Olkkarilla joulupuurolla ja kanttori Lauri Palo johti jouluisia yhteislauluja. Suomen vanhimmalta sotaveteraaniyhdistykseltä, Hyvinkään sotaveteraaneilta tuli kirjatuliainen jäseneltä, joka on kannatusjäsenenä myös Padasjoella.

Puurojonossa vasemmalla Christian Creutz.
Scroll to Top