Padasjoen Yritys järjestää yleisurheilua, hiihtoa, jalkapalloa, salibandyä, futsalia ja lentopalloa ★

Padasjoen Yritys piti vuosikokouksensa viikko sitten tiistaina Pitokärjessä. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Anne Lahtinen, muut hallituksen jäsenet ovat Marjo Kontra, Susanna Wallenius, Vesa Rantanen, Petteri Lahtinen, Jari Rouvala, Henri Lahtinen, Kimmo Perälä, Anssi Lampinen, Jarmo Lahtinen ja Sirkka-Liisa Heinonen.  

Yleisurheilun sarjakisatoimintaa jatketaan ensi kesänä entiseen tapaan. Jaosto kannustaa urheilijoita osallistumaan lisäksi kunnan ulkopuolisiin kilpailuihin ja varaa rahaa urheilijoiden osallistumismaksuihin.

Jalkapallojaoston toimintakertomuksen mukaan miehillä oli talvikaudella salibandyvuoro, mutta pelit jouduttiin usein perumaan erityisesti maalivahtien puuttumisen vuoksi. Kesäkaudella pelattiin jalkapalloa ulkokentillä joka maanantai, joskus myös torstaisin. Yhteistyö lammilaisten kanssa jatkui siten, että LaVe pääsi harjoittelemaan keväällä tekonurmelle silloin kun padasjokelaiset eivät sitä käyttäneet. Padasjokelaisista Pasi Lehtinen, Lari Lepistö, Akseli Karjalainen, Lauri Lelumes sekä Eemeli ja Kimmo Perälä pelasivat myös LaVen miesten joukkueessa.

Kokouksessa muistettiin pitkäaikaista hallituksen jäsentä, talkoolaista, vast’ikään 50 vuotta täyttänyttä Jarmo Lahtista. Pyyhkeen ojensi Anne Lahtinen ja viirin Henri Lahtinen.

PadY muisti myös hallituksesta pois jääneitä pitkäaikaista sihteeri Salla Helvilää ja rahastonhoitaja Johanna Lehtistä.

Uutta kumirouhetta tekonurmikentälle

Jalkapallojaosto järjesti salibandyturnauksen huhtikuussa ja kesäkuussa kunnostettiin tekonurmikenttää. Unisport Infran Jäämestareiden ja Maanrakennus Pekka Ahosen avustuksella kentälle levitettiin uutta kumirouhetta. Jaosto jatkoi tekonurmikentän vuokrasopimusta Padasjoen kunnan kanssa vuoteen 2033 saakka. Jalkapallon kyläturnauksen 40-vuotisjuhlaturnaus pelattiin heinäkuun toisena viikonloppuna 15 joukkueen voimin. Turnauksen jälkeen järjestettiin yhteistyökumppanin kanssa Mainiemen Sahalla jälkipelit, Sahan Säpinät.

Jalkapallon Padasjoen mestaruusturnaus pelattiin elokuussa. Jaosto järjesti yhteistyössä kunnan kanssa kesäkaudella jalkapallotoimintaa alakouluikäisille. Kunnan palkkaama PadY:n juniori Eemeli Lehtinen piti kerran viikossa harjoituksia 1.-6. – luokkalaisille. Jalkapallojaosto antoi käyttöön pallot ja muut harjoitusvälineet.

Toimintasuunnitelmassa todetaan, että tekonurmikenttää pidetään edelleen kunnossa: syksyllä ennen lumentuloa kenttä täytyy puhdistaa isommista roskista ja talvella kenttää aurataan tarvittaessa. Jaosto harkitsee myös katsomoiden jonkinlaista kunnostusta ja OP Järvi Hämeeltä haettaneen avustusta kolmannen ja viimeisen valotolppaparin pystytykseen ja asennukseen. Tarkoituksena on myös keskustella maanomistajien kanssa tekonurmikentän reunalla olevien puiden kaatamisesta, tavoitteena olisi vähentää kentälle putoavia lehtiä.

Suunnitelmissa on ostaa kahdet uudet maalivahdin varusteet ja elvyttää salibandytoimintaa. Futsalin pelaamista varten varataan myös oma salivuoro. Huhtikuun lopulla on suunnitelmissa järjestää kaudenavausjalkapalloturnaus ja heinäkuussa on jälleen perinteisen kyläturnauksen vuoro.

Lentopallojaosto järjestää jälleen loppiaisena turnauksen ja harjoitusvuorot jatkuvat alakoululla tiistaisin ja perjantaisin. Jaosto osallistuu Kuhmoisten talkoosarjaan sekä maakuntasarjaan. Heinäkuussa pidetään perinteinen kesäturnaus ja pelataan beachvolleyta lähiliikunta-alueen ja Kaislarannan kentillä.

Hiihtojaoston tavoitteena on pitää sarjakilpailuja entiseen tapaan kuudet. Lumitilanteen mukaan pyrkimyksenä on järjestää myös ainakin yhdet skicross-kilpailut. SM-, kansallisiin ja piirikunnallisiin kilpailuihin hiihtäjät ottavat osaa oman kilpailukalenterinsa mukaan. Hopeasompa-loppukilpailut hiihdetään Vyörillä ja sinne neljällä henkilöllä on mahdollisuus osallistua.

Halukkuuden ja tarpeen mukaan hiihtäjät osallistuvat myös piirin järjestämiin leireihin. Hiihtokouluja ja voitelukursseja jaosto järjestää kysynnän mukaan. Tekniikkahiihtokouluja on tavoitteena järjestää ainakin kilpailuun osallistuville nuorille. Syksyn tullen sauvarinneharjoituksia jatketaan aina lumeen tuloon asti.

Laduista huolehtivat ja latukissaa ajaa nyt viiden talkoolaisen rinki. Latuja ajavat talven ajan Henri Lahtinen, Pekka Lahtinen, Jussi Wallenius, Pasi Salomaa ja Hannu Hartman.

Scroll to Top