Kanooteille omatoimivuokraussysteemi ★

Padasjoen Latu aikoo tehdä keväällä muutostöitä melontavajalla Mainiemessä saadakseen melontavälineet omatoimivuokraukseen kesäksi. Kanoottien, kajakkien ja muiden varusteiden vuokraus on ollut suosittua heti toukokuusta syyskuulle asti; se on myös sitovaa, omatoimimahdollisuus vapauttaa harvalukuiset latuaktiivit päivystyksestä.

– Käyttöön otetaan varausjärjestelmä, jolloin kajakkien vuokraus onnistuu kesällä omatoimisesti ilman yhdistyksen henkilökunnan läsnäoloa, kertoi puheenjohtajana jatkava Tuukka Virkkilä.

Vuosikokouksessaan 12.12. Latu keskusteli tulevista tapahtumista. Kansallista hiihtopäivää vietetään lauantaina 24. helmikuuta ja siihen on suunniteltu Kelvenne–hiihtoa. Järvi-Hämeen Osuuspankin tuella on teetetty paikallisesti kuusi sähköpyörätelinettä, jotka asennetaan paikoilleen ennen pyöräilykauden alkua huhtikuussa.

Kevään ohjelmassa on myös linturetki ja Vappumelonta, sen sijaan Bifurkaatiomelonta näyttäisi jäävän väliin nytkin. Bifurkaatioreitti piti uudistaa jo viime vuonna. Ohjattuja iltamelontoja on jälleen kesäkeskiviikkoisin ja ohjattuja maastopyörälenkkejä kahden viikon välein. Latu osallistuu taas Padasjoki liikkeellä –tapahtumaan ja Nuku yö ulkona –päivään elokuussa.

Kajakkien ja kanoottien lisäksi Latu vuokraa maastopyöriä ja retkeilyvälineitä kuten lumikenkiä. Sillä on oma pyöränhuoltopiste ja sisäpelivuoro jäsenille.

Jäsenmaksuja yhdistys joutui vähän nostamaan liiton maksujen kiristyes­sä. Padasjoen latulaiset ovat lähdössä mukaan Melontaseikkailu–hankkeeseen, jossa kehitetään alueen melontareittejä.

Scroll to Top