Lasten itsenäisyyspäiväjuhla Helsingissä ★

Aili Kallio ja Venla Santalahti osallistuivat valtakunnalliseen Lasten itsenäisyyspäivän juhlaan 4.12. Valtioneuvoston linnassa Helsingissä. Juhlaan kutsutaan vuosittain kaksi 10-vuotiasta lasta jokaisesta Suomen kunnasta, yhteensä juhlijoita oli yli 500.

– Juhlaa jännitettiin etukäteen, varsinkaan edellisenä iltana ei meinannut nukkumaanmenosta tulla mitään, kertoo Ailin äiti Minna Kallio.

Ailin valmistautumiseen liittyi hiusten leikkaus ja asun valinta. Helsinkiin matkattiin toisen osallistujan äidin, Anna-Maija Santalahden kyydillä.

Venla kertoo, että juhliin käytiin ostamassa juhlamekko ja siihen sopiva koru.

– Juhlaan mentäessä kättelimme pääminteri Petteri Orpoa, joka toivotti hyvää itsenäisyyspäivää ja kyseli kuulumisia. Pääsimme myös tutustumaan linnaan, jossa oli erilaisia ystävyyteen liittyviä tehtäväpajoja. Osallistuimme lasten neuvostoon, jossa mietittiin päätöksen tekemistä ja sitä, miten porukassa kaikilla on vähän erilaiset mielipiteet, kertoo Venla.

Herkkubuffan lisäksi juhlassa oli hiljainen huone ja 360-kuvauspiste. Ohjelmassa oli myös yllätysesiintyjä Käärijän konsertti.

– Juhlat sujuivat hyvin. Mahtavasti. Pari kertaa meinasin kompastua omaan mekkooni, kommentoi Aili.

– Kivointa oli kun sai vapaasti kierrellä linnan neljässä eri kerroksessa, kommentoi Venla.

Scroll to Top