Kotikuntoutusta esiteltiin Olkkarilla ★

Kaksi kotikuntoutuksen työntekijää kävi Padasjoella kertomassa kotikuntoutuksesta. Päijät-Hämeen hyvinvointialueella on kuusi kotikuntoutustiimiä, kussakin lähihoitajia, fysio- ja toimintaterapeutit sekä sairaanhoitaja.

Kohderyhmänä ovat yleensä ikääntyneet, sairaalasta kotiutuvat tai kotihoidon piirissä olevat henkilöt. Kuntoutustarve kartoitetaan arviointikäynnillä. Kuntoutusjakso voi sisältää lihasvoima- ja tasapainoharjoituksia, mutta myös tavallisia arkiaskareita sekä apuvälineiden käytön ja ulkoilun harjoittelua. Lisäksi seurataan lääkitykseen ja ravitsemukseen sekä nukkumiseen liittyviä asioita. Taukoja paikallaanoloon pitäisi järjestää mahdollisimman paljon samoin kuin kevyttä liikuskelua. Omaisille neuvoksi annettiin, että älä tee puolesta, vaan yhdessä.

Uutta on etäkuntoutus, joka on digiklinikan myötä juuri alkanut.

Scroll to Top