Tunnelmallinen joulupuoti Läheojan vanhalla navetalla ★

Uusi pop-up–myymälä avautui Läheojan tilan navettaan Taululle, Autohuolto J.Ahosen naapuriin. Jouluisessa navettapuodissa oli myynnissä sekä omistajien itsensä että muiden tekemiä käsitöitä. Johanna Suppula on ikänsä näperrellyt kaikenlaista ja nyt hänellä oli myyntipaikkakin omasta takaa.

– Täältä löytyy monenlaista uniikkia pantavaa pukinkonttiin ja kivat muistamiset vaikka opettajalle tai naapurille, kertoi tunnelmallisen joulupuodin perustanut Suppula.

Tarjolla on monenlaista kovaan ja pehmeään pakettiin sopivaa vielä kolmena viikonloppuna ennen joulua.

– Kesällä ruvettiin tätä remontoimaan. Lattia valettiin, seinät pestiin painepesurilla ja katosta otettiin levyt pois, kertoo Suppula.

– Talo on edelleen 50-luvun kuosissa. Sitäkin on pikkuhiljaa tarkoitus kunnostaa ja laittaa jossain vaiheessa ehkä vuokralle.

Suppulat asuvat Lahdessa, joskin mökillä Arrakoskella tulee käytyä ympäri vuoden. Poikien jokkisharrastuksen myötä koko perhe kiertää kisakaudella kilpailumatkoilla.

Läheoja tunnetaan kirkonkylällä entisenä Suutarin Paulin paikkana: mies oli Karjalan siirtolaisia ja sahuri, joka asui tilalla sisarustensa kanssa. Talo ehti olla 12 vuotta tyhjillään, ennen kuin Johanna Suppula miehensä kanssa kuuli paikasta.

– Puolitoista vuotta sitten vietiin PadMun pilkkitapahtuman kioskirahoja Kenttämaan Helenalle, kun hän alkoi puhua, että tuossa naapurissa on metsätila myynnissä. Perikunta myi metsämaata ja vanhat rakennukset tuli siinä kylkiäisenä.

Suppula työskentelee Hollolassa varhaiskasvatuksen opettajana. Käsityöt ovat hänelle hermolepoa. Erityisenä intohimona ovat joulukortit ja muut koristeet. Sisko oli tuonut pop-up-myymälään omatekoisia saippuoita, poika linnunpönttöjä, äiti villasukkia ja isä jätkänkynttilöitä; ne, lyhdyt ja kranssit olivat erikseen esillä vanhassa kaluvajassa.

Scroll to Top