Onnistuneet juhlat Saksalassa ★

Neljä kreiviä oli parhaimmillaan samassa huoneessa lauantaina, kun Saksalan kartanossa juhlittiin Christian Creutzin 80-vuotispäivää. Juhla­väen joukossa oli mm. Malmgårdin linnan isäntä Henrik Creutz, joka oli ajellut Padasjoelle Loviisasta asti.

Nuorekasta päivänsankaria kävi onnittelemassa satakunta vierasta, joita tuli ympäri eteläistä Suomea. Osa oli joutunut perumaan tulonsa flunssan tai koronan takia.

– Onnistuneet juhlat, vaikka alunperin en aikonut juhlia lainkaan, toteaa Christian Creutz.
– Läheiseni saivat ympäripuhuttua. He myös tekivät ison työn valmisteluissa.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Minette Schulman (Christianin siskon Caritan tytär), Oscar Lindqvist (Minetten mies), Ingrid Schulman (Minetten ja Oscarin tytär), Max Schulman (Caritan vanhempi poika), Christian Creutz, Axel Schulman (Maxin ja Martan nuorin poika), Carita Schulman (vanhempi sisareni), Marta Benjumea (Maxin vaimo), Leo Schulman (Peikin ja Kittyn poika), Kitty Schulman (Peikin vaimo), Peik Schulman (Caritan nuorempi poika).

Ja vaikka juhlakalu oli toivonut, ettei lahjoja tuotaisi, muistamisia oli monella tulijalla mukanaan. Kirkonkylän kyläyhdistys ojensi Creutzille kunniakirjan: Saksalan kartanon väkeä haluttiin muistaa kiitollisina siitä, että kirkonkyläläiset ja muutkin lenkkeilijät kuten Ilves-vaellusreitin kulkijat, saavat käyttää kartanon kauniita kujia.

– Olemme äärettömän kiitollisia tästä kulkumahdollisuudesta historiallisesti arvokkaassa ympäristössä ja ylpeitä siitä, että aatelissukujen ykkönen on kirkonkylän asukas, totesivat yhdistyksen edustajat Jaana Tanner ja Kaija Koivukoski luovuttaessaan kunniakirjan ja havukranssin.

Kreivi puolestaan kiitteli kyläyhdistystä maisemanhoidosta: kuluneen syksyn aikana on aluetta raivattu käsipelillä.

– Näkymät ja maailma on avartunut.

Padasjoen kunnan tervehdyksen toivat valtuuston puheenjohtaja Rauno Hännikäinen ja hallituksen puheenjohtaja Heikki Toivonen. Kappelineuvoston puheenjohtaja Essi Nieminen luovutti Creutzille seurakunnan historiikin. Monet muutkin paikaliset tahot muistivat aktiivista jäsentään.

Scroll to Top