Jalkamarssi 15. kerran ★

Järjestyksessään 15. jalkamarssi suoritettiin lauan­taina 11.11. kostean ja happirikkaan sään vallitessa. Osallistujat säästyivät kuitenkin suuremmalta sateelta. Jalkamarssi tapahtuma oli MPK:n kurssi, joka oli samalla myöskin kenttäkelpoisuustesti, käsittäen 25 kilometrin patikkamatkan, joka piti suorittaa kuuden tunnin aikana 10 kilon kantamus selässä. 15 vuotta sitten ensimmäinen jalkamarssi alkoi samasta pisteestä Tarukselta ja tämän vuotinen lenkki kiersi mukaillen ensimmäisen marssin reittiä.

Lähtöpaikalle ilmaantui 14 ennakkoon ilmoittautunutta, joista kaikki suorittivat kuntotestin hyväksytysti. Marssi suoritettiin varsin nopealla kilometrivauhdilla ja takaisin lähtöpaikalle tultiin jo noin viiden tunnin jälkeen.

Kurssille osallistui myös yksi henkilö, joka toimi koko kurssin ajan huoltajana reitin varrella tuoden vesitäydennystä ja sytytti taukopaikalle tulet valmiiksi. Huoltaja olisi tarvittaessa myös evakuoinut väsyneet reitin varrelta.

Reitti kulki lähinnä tie­uria pitkin, osamatkasta mentiin Ilves-polkua pitkin. Ilves-polun varrella marsiijat saivat ihailla jääkauden aikanaan muovaamia valtavia kivenlohkaireita.

Kaikki osallistujat suorittivat kuntotestin hyväksytysti.

Marssireitin oli suunnitellut padasjokelainen Antti Alhola ja kouluttajana toimi niin ikään padasjokelainen Vesa Tähtinen. Osallistujia oli saapunut jopa Helsingistä asti. Eräs lahtelainen osanottaja ei pettänyt tälläkään kertaa, vaan hän saapui entiseen malliin polkupyörällä marssipaikalle, suoritti marssin ja lähti marssin jälkeen polkemaan takaisin kohti Lahtea.

Marssin jälkeen kurssilaiset saivat nauttia reserviläisten koulutuskeskuksen uuden saunan leppoisista löylyistä.

Scroll to Top