Arkeen voimaa ryhmätapaamisista ★

Päijäthämäläisille tarjotaan tukea ja elintapaoh­jausta Arkeen Voimaa –ryhmien kautta. Helmikuussa on tarkoitus aloittaa lähiryhmät Padasjoella, Asikkalassa ja Lahdessa.

– Padasjoella on muutama ilmoittanut kiinnostuksensa ryhmää kohtaan ja ilmoittautumisia otetaan nyt vastaan, jotta ryhmä saataisiin käynnistymään, sanoo kunnan liikuntakoordinaattori Mari Engberg.

Päijät-Sote–sivustolta löytyy tietoa ryhmätoiminnasta, alkavien ryhmien­ tiedot ja ilmoittautumislomake, johon ei tarvita verkkopankkitunnuksia. Ilmoittautua voi sähköisellä lomakkeella tai soittamalla puhelimella. Kyselyn avulla jokainen voi myös itse testata, sopisiko ryhmä juuri sinulle.

– Ryhmään ovat tervetulleita kaikki aikuiset ihmiset, joilla on jotain haastetta arjessa kuten pitkäaikaissairaus (diabetes, valtimotauti, osteoporoosi, tuki- ja liikuntaelinsairaus­ jne.), yksinäisyys, työttömyys tai omaisen sairastaminen.

Ryhmän ohjaajat ovat koulutuksen käyneitä terveysalan ammattilaisia. Ryhmässä puhutaan mm. kivun ja uupumuksen hallinnasta, mielialan laskun itsehoidosta, terveyttä edistävästä syömisestä, arkiliikunnasta, vuorovaikutustaidoista ja unesta.

Arkeen Voimaa –ohjelma on maailmanlaajuisesti levinnyt näyttöön perustuva ryhmätoimintamalli, jonka tavoitteena on arkipärjäämisen lisääminen. Osallistuja voi itsehoidon työkalujen avulla tehdä myönteisiä muutoksia ja ylläpitää niitä elämässään.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viikon välein, kaksi ja puoli tuntia kerrallaan. Padasjoella kokoontumispaikkana toimii terveysaseman ruokala. Arkeen Voimaa –toiminta on osallistujille maksutonta ja ryhmässä tarjoillaan välipala.

Scroll to Top