Kirjastojärjestelmä hidastelee ★

Lastu-kirjastoilla, joihin Padasjokikin kuuluu, on 1.10.2023 alkaen väliaikaisesti käytössä selvästi nykyistä hitaampi kirjastojärjestelmä.

– Marketit ovat avanneet hitaita kassoja, joissa ostokset saa pakata kiireettä ja aikaa on myös jutusteluun. Kirjasto tarjoaa jatkossa tällaista slow-asiointia aiempaa enemmän, mutta nyt myös olosuhteiden pakosta, tiedottaa kirjastonjohtaja Eija-Liisa Kasesniemi.

Kirjastosta suositellaankin käyttämään lainaus- ja palautusautomaattia, joka toimii eri järjestelmässä.

Rivakampaa toimintaa on luvassa syksyllä 2024, jolloin Lastu-kirjastoissa otetaan käyttöön kokonaan uusi järjestelmä.

Palautukseen ei kirjastokorttia tarvita. Mobiilikortin saa tallennettua kännykkään, jolloin lainaus onnistuu puhelimella ja PIN-koodilla. Itsepalvelulainaus on korkeudeltaan säädettävällä sähköpöydällä, jotta pienimmätkin kirjastonkäyttäjät ylettävät automaatille.

Scroll to Top