Ilmastotyöryhmä perustettu ★

Kunnanhallitus nimesi maanantain kokouksessaan uuden ilmastotyöryhmän, jossa on edustajia kunnan eri toimialoilta. Työryhmän jäseniä ovat ympäristösihteeri Maria Virtanen, valtuuston pj Rauno Hännikäinen, rakennus- ja ympäristölautakunnan pj Suvi Korelin sekä Juha Latva teknisestä toimesta, Mari Engberg hyvinvointipalveluista, Pirjo Tuominen opetustoimesta ja Taina Wallenius MHY Päijät-Hämeestä.

Seitsemään Päijät-Hämeen kuntaan (Asikkalaan, Hartolaan, Hollolaan, Iittiin, Kärkölään, Padasjoel­le ja Sysmään) laaditaan ilmastosuunnitelmat ympäristöministeriön rahoituksella. Päijät-Hämeen liitto koordinoi suunnitelmatyötä.

Yhteisenä tavoitteena on hiilineutraalius vuonna 2030. Suunnitelmatyö on aloitettu syksyllä 2023 ja kuntien valtuustojen on määrä hyväksyä suunnitelmat vuoden 2024 lopulla.

Tähän mennessä on mm. käyty keskusteluja kuntien johtoryhmien kanssa sekä toteutettu kyselyt kuntien työntekijöille ja päättäjille. Henkilöstökyselyyn osallistui 230 vastaajaa ja päättäjien kyselyyn noin 70, joista valtaosa toivoi aktiivista ilmastotyötä.

Työ jatkuu henkilöstön ja päättäjien työpajoilla sekä asukkaiden osallistamisella. Myöhemmin keväällä on tarkoitus toteuttaa kyselyt asukkaille, vapaa-ajan asukkaille ja yhdistyksille.

Scroll to Top