Nuoret yrittäjät NYT-aluekisassa ★

Kanta- ja Päijät-Hämeen NYT–yrittäjät valtasivat ystävänpäivänä kauppakeskuksen käytävät Hämeenlinnassa myyntitapahtumallaan. Samalla kilpailtiin NYT Uskalla yrittää –finaalipaikoista.

Pappilanmäeltä mukana oli viisi yritystä: The Burning Roses NYT, Helmitaiturit NYT, EkoPuu NYT, HelmiAvain NYT ja Pinin Askartelu NYT.

– Myyntitapahtumassa nuorilla oli hieno mahdollisuus harjoitella käytännön myyntityötä ja asiakkaiden kohtaamista messupisteillään. Myös pitchaus­ta harjoiteltiin, sillä yritykset esiteltiin yleisölle ja tuomareille 60 sekunnin pituisella myyntipuheella, kertoo opettaja Marja-Riitta Tikkala.

– Liikeideoiden kirjo näkyi messupisteillä, joilla asiakkaiden lisäksi vierailivat kaikki tuomarit. Hämeenlinnassa yritysten arvioinnin hoiti yrittäjyyden ja elinkeinotoiminnan asiantuntijoista koostuva kuusihenkinen tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimi Hämeenlinnan kaupungin elinvoimajohtaja Niklas Lähteenmäki.

Vaikka padasjokelaiset eivät jatkoon edenneetkään, oli kotiintuomisina yksi palkinto. Parhaan myyntipuheen palkinnon sai nimittäin Helmitaiturit NYT, jossa yrittäjinä toimivat seitsemäsluokkalaiset Meeri Taipale ja Vivian Nieminen. Yritys suunnittelee ja valmistaa itse tuttinauhoja ja puuhelistimiä.

Meeri Taipale ja Vivian Nieminen menestyivät Hämeen aluekilpailuissa Hämeenlinnassa.

– Koko pitchauskilpailun voitto oli tytöiltä hieno saavutus. Tuomariston palkintoperusteissa kiiteltiin erittäin hyvin rakennettua, valmisteltua, selkeää ja sympaattista pitchausta, joka tiivisti kaiken oleellisen minuuttiin ja herätti kuulijan kiinnostuksen. Lisäksi korostettiin sitä, miten hyvin tämä yritys vastaa arjen tarpeisiin sekä sen hyvää designia ja asiakaslähtöistä toimintaa.

Palkitut Helmitaiturit Taipale ja Nieminen keskellä.

NYT-aluetapahtumaan kouluyritysten messumakeiset sponsoroivat Padasjoen S-market ja K-market Ruokapata, mistä nuoret yrittäjät haluavat lämpimästi kiittää molempia kauppoja.

Yrittäjyys oli esillä myös torstaina, kun 9. luokan oppilaat tekivät päiväretken Lahden Yrityskylään ja yritysvierailulle Iskuun ja Peikolle. Seiskat tutustuivat teemapäivänä Ranskan, Espanjan, Italian ja Portugalin kulttuuriin, kasit perehtyivät tieteeseen.

Scroll to Top