Padaskukasta myös hautauspalvelut ★

Padaskukan uudet yrittäjät Laura Ahlqvist ja Marjo Kontra ovat tyytyväisiä yrityksen alkutaipaleeseen.

– Paikallisen kukkakaupan uskolliset asiakkaat ovat jatkaneet kaupan asiakkaana yrittäjän vaihduttuakin, kiitos siitä heille.

– Toivotaan, että uusiakin asiakkaita löytyy muun muassa aukiolojen pidentämisen myötä.

Uudet yrittäjät lisäsivät maanantain aukiolopäivien joukkoon sekä pidensivät päivittäistä aukioloa klo 17 saakka.

Laura Ahlqvist kertoo, että asiakkaat ovat kiitelleet uutta avaraa liiketilaa sekä runsasta leikkokukkavalikoimaa. Vaikka valikoimaa on lisätty, aivan kaikkea ei silti lasivitriinista päivittäin löydy.

– Pyytäisinkin asiakkaita tilaamaan kukat viikko–puolitoista etukäteen, silloin saa varmasti juuri sitä mitä haluaa.

– Samoin isommat erät, esimerkiksi yritysten joulumuistamiset kannattaa tilata hyvissä ajoin, sillä sesonkituotteet loppuvat tukustakin yhdessä hujauksessa.

Joulukukkien lisäksi Padaskukkaan tulee myyntiin entiseen tapaan viljeltyjä joulukuusia. Ahlqvist kehottaa myös kuusen ostajia olemaan ajoissa liikkeellä ja muistuttaa, ettei varauksia kuusista oteta vastaan etukäteen.

Kukat tai kynttilä viedään haudalle

Padaskukka palvelee myös surun kohdattua. Kukkakaupan kautta saa kaikki hautauspalvelut.

Kaikki hoituu meidän kauttamme. Arkku- ja tuhkauurnamalleja on hyllyssä muutamia ja kuvastosta näkee koko valikoiman. Omaisten valitsema malli tilataan tukusta. Omaa kalustoa meillä ei ole, vaan ostamme kuljetuspalvelun yhteistyökumppaniltamme. Kuljetusajat ja reitit sovitaan yhdessä omaisten kanssa. Edelleen on mahdollista päästä ruumisauton kyytiin vainajaa siirrettäessä tai käydä ajamassa lenkki vainajan kotipihan kautta.

Hautakivet ja nimikyltit tulevat Kaavin kivi Oy:stä.

– Meillä on mallinnusohjelma tietokoneella, jonka avulla asiakas näkee miltä tuleva hautakivi näyttää, samoin hinta selviää heti mallinnusta tehdessä, kertoo Marjo Kontra.

Vanhojen, jo olemassa olevien hautakivien kaiverrukset tekee padasjokelaisille ennestäänkin tuttu, tamperelainen Rami Toivonen.

Hautakivien siirtoa tai suoristamista ei Padaskukka suorita.

Uutta Padaskukassa on hautakukkapalvelu.

– Sähköpostia laittamalla tai soittamalla meiltä voi ostaa kukan sekä sen viennin omaisen haudalle.

– Palvelusta veloitamme kukan hinnan sekä 15 euron vientimaksun. Myös kynttilän vienti haudalle onnistuu.

– Olemme saaneet seurakunnalta hautapaikkakartan, joten haudan numeron kertominen tilaamisen yhteydessä helpottaa kovasti kukkien tai kynttilän perille viemistä, vinkkaa Laura Ahlqvist.

Jouluna kynttilän lisäksi haudalle voi viedä esimerkiksi hyasintin.

– Kun hyasintin kukat ovat auenneet, sen voi viedä pakkaseen, jolloin kukka jäätyy ja säilyy kauniina pitkään.

Kurssit suosittuja

Uudet yrittäjät päättivät järjestää havukranssikurssin marraskuun pimeiden iltojen iloksi.

– Yllättäen ensimmäinen kurssi tulikin heti täyteen ja kun tuli toivomuksia toisen kurssin järjestämisestä viikonlopulle, niin pitihän se tottakai järjestää, kertoi Ahlqvist.

Myös toinen kurssi täyttyi innokkaista havukranssin tekijöistä.

– On myös toivottu kurssia joulukuulle, joten järjestämmekin jouluviikolla kurssin, jossa teemme leikkokukista jouluasetelman.

– Sähköpostia laittamalla tai soittamalla meiltä voi ostaa kukan sekä sen viennin omaisen haudalle. Myös pääsiäisaiheista kurssia on kyselty ja keväälle on jo suunnitteilla kuivakukkakranssikurssi.

Scroll to Top