Kyläkulttuurikuvia kirjastoon

Teatteria, taidenäyttelyitä, museoita, lavatansseja ja kulttuuritapahtumia tuotetaan ammattimaisesti, mutta yhdistyspohjalta monipuolisesti Päijät-Hämeessä. Kulttuuria vapaaehtoistyönä –valokuvanäyttelyä varten on kierretty maakunnassa kesän 2023 aikana.

Valokuvaajana on toiminut lahtelainen Jussi Manni, visuaalinen monitaitaja. Kuvauskohteita ovat olleet mm. Hollolan kotiseutumuseo, Urajärven kartanomuseo, Enni Idin taiteilijakoti, Vintturin seurantalo, taide- ja toimintakeskus Kaarisilta ja Huovilan puisto.

Näyttely avattiin maakunnallisessa kyläjuhlassa Kyläkalaasissa Tennilässä 5.8. Se oli esillä valtakunnallisessa KyläAreena–tapahtumassa Salossa 31.8.–1.9. Nyt se matkaa Iitistä Padasjoen kirjastolle, jossa se on nähtävissä 5.–31.12.

– Kulttuurikentällä tehdään valtava määrä vapaaehtoistyötä. Kiertävä valokuvanäyttely lisää myös kulttuurikokemusten saavutettavuutta kylissä, kertoo kyläaktivaattori Tiina Västilä Päijänne-Hämeen Kylistä.
Scroll to Top