Seurakuntakodilta löytyi epätavallisia mikrobeja– Pappila tulossa myyntiin marraskuussa

Kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto päätti 31. lokakuuta, että Padas­joen Pappilan myynti annetaan kiinteistövälitysliikkeelle. Liikkeet kilpailutetaan ja kirkkoneuvosto valitsee välittäjän 21.11.

Seurakuntakodin sisäilmamittaustulokset ovat tulleet. Mittauksessa havaittiin seurakuntasalissa ja eteisaulassa pieni määrä epätavallisia, kosteuteen liittyviä indikaattorimikrobeja, joita ei havaittu ulkoilman mittauksessa.

Kiinteistöpäällikkö kertoo, että tilannetta selvitetään edelleen ja tutkitaan mahdollisuutta tilojen ylipaineistamiseen, jolloin korvausilmaa ei tulisi rakenteiden kautta.

Tilojen käyttökielto jatkuu toistaiseksi. Korvaavia tiloja on löytynyt eri toiminnoille. Mahdollinen uudisrakennus vaatisi kaavamuutoksen, joka vie aikaa 1–1,5 vuotta.

Padasjoki sai puolikkaan suntion lisätyöpanoksen, kun Kuhmoisten määräaikainen suntio/hautaus­maahoitajan kustannus jakaantuu puoliksi Kuhmoisten ja Padasjoen kesken ajalla 1.11.2023–30.4.2024. Molemmissa kappeliseurakunnissa on lisäksi 100–prosenttisella työajalla olevat seurakuntamestarit.

Scroll to Top