Lionseilta havuja hautausmaalle

Lions Club Padasjoki on lahjoittanut havuja kirkonkylän hautausmaalle. Havuja saa ottaa korvauksetta ja viedä omaistensa haudoille.

Kappelineuvoston puheenjohtaja Essi Nieminen sai viime keväänä soiton, että eikö Padasjoellakin voisi toimittaa havuja hautojen koristeeksi talveksi. Monella muulla paikkakunnalla on jo vuosia ollut havuja jaossa niille, jotka eivät itse pysty niitä hankkimaan. Varsinkin ikäihmisille havujen haku metsästä voi olla hankalaa, eikä kaikilla ole omaa metsää.

– Olin asiasta yhteydessä ensin kappalaiseen, joka totesi etteivät seurakunnan resurssit tähän riitä, mutta hän tiesi kertoa, että joillakin paikkakunnilla leijonat tuovat havuja hautausmaille, kertoo Nieminen.

Seuraavaksi havuidea meni paikallisille leijonille, jotka kokouksessaan hyväksyivät sen. Ajankohta havujen viemiseen on mitä otollisin, onhan edessä seuraavana viikonloppuna pyhäinpäivä, jolloin hautausmaalla on perinteisesti paljon väkeä liikkeellä viemässä kynttilöitä läheistensä haudoille.

LC on hyväntekeväisyysjärjestö ja havujen hankkiminen onnistuu hyvin metsäisessä pitäjässä. Havut on leikattu sopivan mittaisiksi, jolloin jätettä ei synny. Havut on saatu Marko Pastilan mailta Toritulta.

Havuja voi vapaasti ottaa tarvitsemansa määrän kuormalavojen päältä Tuuliantien sisääntulon luota läheltä hautausmaatoimistoa.

Scroll to Top