Kylpylätontti palautumassa kunnan omistukseen ★

Kunnanhallitus esittää valtuustolle Aarnin rannan ostamista

Kullasvuoren entisen leirintäalueen uimaranta-alue palaa takaisin kunnan omistukseen monen mutkan jälkeen. Maanantaina kokoontunut kunnanhallitus esittää, että kunnanvaltuusto hyväksyy Hiekkaranta–nimisen tilan ostamisen kunnalle hintaan 460 000 euroa.

Kylpylätontiksi ristityn Päijänteen rantakaistaleen kehittäminen pääsee vihdoin etenemään, kun kunta hankkii alueen jälleen omistukseensa. 4 hehtaarin tilalle Päijänteentien ja Päijänteen väliin on viimeksi suunniteltu luontokeskusta. Padasjoen sataman välittömässä läheisyydessä oleva alue on kaavoitettu matkailua palveleville hotelli-, kylpylä- ja ravintolatoiminnoille.

Tontilla on omaa Päijänteen rantaviivaa 180 metriä ja 10 000 neliötä rakennusoikeutta. Kunnallistekniikka on valmiina.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Toivonen on mielissään kaupan toteutumisesta:

– Se antaa paljon lisää mahdollisuuksia ja luo yhtenäisen kokonaisuuden, kun tehdään rantaa koskevia suunnitelmia.

Ranta-aluetta omistava Padas­joen Ykköspaikat Oy etsii edelleen ostajaa Kullasmarinan huviloille.

– Alueen päätyminen kunnalle on kaikkien etu, myös alueen kehittämisen kannalta, arvioi toimitusjohtaja Olli Porvari.

Padasjoen kunta myi elokuussa 2007 kylpylätontin kiinteistösijoitusyhtiö Divitorille, jonka tarkoituksena oli rakennuttaa tontille vesimatkailu- ja viihdekeskus vuoteen 2010 mennessä. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut ja kesäkuussa 2011 otsikot kertoivat, että kylpylätontti joutuu pakkohuutokauppaan. Syyskuussa 2011 tontti siirtyi Helmi Säästöpankille.

Scroll to Top