Tutustumisretki tuulimyllyille

Tuulivoimahankkeen selvitykset etenevät parhaillaan Padasjoella, jossa tuulivoimavierailua toiminnassa olevalle voimala-alueelle on toivottu jo pitkään. Tuulivoimakehittäjä ABO Wind Oy järjestää nyt mahdollisuuden osallistua tuulipuistoretkelle Ratiperän tuulipuistoon Jämijärvelle lauan­taina 4.11. kaikille halukkaille.

– ABO Windille on tärkeää, että Tornimäen lähialueen asukkaat pääsevät mukaan vaikuttamaan tuulivoimaprosessiin ja tutustumaan tuulivoimaan etukäteen. Nyt olisi hieno tilaisuus padasjokelaisille saada lisätietoa tuulivoimasta ja päästä näkemään toiminnassa olevia tuulivoimaloita lähietäisyydeltä, sanoo projektijohtaja Kalle Greis.

– Tuulivoima keskittyy Suomessa vielä Pohjanmaalle, joten monelle Hämeessä asuvalle tuulipuistovierailulla konkretisoituu varmasti monta asiaa ensimmäistä kertaa. Miltä kokonaiskorkeudeltaan noin 200 metriä korkea tuulivoimala näyttää ja kuulostaa? Kuinka kauas voimaloista lähtevä ääni kulkee? Miltä näyttää voimalan lähiympäristössä?

Paikan päällä voimaloita pääsee katsomaan läheltä, jolloin oikeat mittasuhteet tulevat esille. Asiantuntijat kertovat toiminnassa olevista voimaloista ja tuulivoima-alueen rakentamisesta. Mahdollista on myös kurkistaa voimalaan sisälle.

Padasjoella kuntapäättäjät ovat jo viime vuonna käyneet tuulipuistovierailulla. Myös kuntalaisille tuulipuistovierailua on toivottu yleisötilaisuuksissa ja keväällä lähetetyssä asukaskyselyssä.

– Nyt haluamme tarjota avoimet ovet tuulipuistoon kaikille halukkaille. Jämijärvellä sijaitsevaan Ratiperän tuulipuistoretkeilyyn osallistuu samanaikaisesti myös Orimattilan kuntalaisia, siellä ABO Windillä on myös tuulivoimahanke kehityksessä.  

Osallistuminen retkeilylle on maksutonta ja myös maksuton ruokailu kuuluu retkipäivään. Ilmoittautuminen ilmoittautumislinkin kautta: abo-wind.fi/padasjoki

Ratiperän tuulivoimapuistosta:
– kunta: Jämijärvi, Satakunta
– 9 Nordex N131 –mallin voimalaa. Tuulipuiston kokonaisteho 27 MW
– voimaloiden kor­keus: napakorkeus 134 metriä, 
roottorin halkaisija 131 metriä
– valmistunut vuonna 2017
– tuulipuiston omistaja: Re:cap
 
Padasjoen selvityksessä oleva tuulivoimahanke:
– suunnitteilla 6 voimalaa kokonaisteholtaan max 60 MW
– kehittäjä: ABO Wind Oy
– voimalamalli: ei vielä tiedossa, vaikutuksia selvitetään max. 300 metrin voimaloille.
–  voimaloiden korkeus: napakorkeus: max. 200 m. Roottorin halkaisija max 200 metriä.
– ympäristövaikutusten arviointi (YVA) käynnissä
– suunniteltu valmistumisvuosi 2027
– Tornimäelle pystytettiin vuosi sitten tuulimittaustorni
– tavoitteena vuonna 2025 rakennusluvat
– vuonna 2026 rakennustyöt

Scroll to Top