Työväentalolle suunnitteilla iloinen naisten ompeluseura ★

Niina-Maria Dahlgren on tehnyt facebookissa aloitteen saadakseen Padasjoelle vapaamuotoisen naisten ompelu- ja käsityökerhon.

Kerhotilat on saatu Työväentalolta ja suunnitteilla on pitää avajaiset ensi kuun puolella, joissa kahvitellaan ja suunnitellaan tulevia kerhokokoontumisia.

– Tykkäyksiä tuli heti ensimmäiseen facebook-päivitykseen kerhon tiimoilta kolmisenkymmentä, sillä perusteella uskoisin täällä olevan tilausta ompelu- ja käsityökerholle. 

Kaikki naiset taitoihin katsomatta ovat tervetulleita uuteen kerhoon.
Niina-Marialla on Padasjoella ennestään paljon tuttuja.

– Itse olen moottorina tässä kerhon käynnistysvaiheessa, jatkossa tulen olemaan vain yksi kerhon jäsen. Toivon, että edistyneemmistä harrastajista löytyisi ohjaaja tai ohjaajia kerholle.

Niina-Maria kertoo käyneensä Lammilla kansalaisopiston kerhossa ja saaneensa sieltä paljon lisää ystäviä.

– Toivon, että Padasjoel­le saadaan vastaavanlainen naisten ompeluseura, jossa on iloinen ja rempseä tunnelma ja jossa juttu lentää.
Vapaamuotoisessa ompelu- ja käsityökerhoissa voi ommella, kutoa tai virkata ja tehdä juuri sellaisia käsitöitä kuin itse haluaa.

– Mukaan tarvitsevat vain omat käsityövälineet ja reilusti iloista ompelumieltä, itseltäni löytyy kyllä kankaita jonkin verran.

Niina-Maria Dahlgrenin päällä viimeisin ompelutyö, täyskellohame, joka saa samanlaisen liivin keralleen.

Tekee itse hameita ja mattoja

Padasjoen molemmat kangaskaupat, myös jo lopettanut Aimitex, ovat ilmaisseet kiinnostuksensa yhteistyöstä ompelu- ja käsityökerhon kanssa.

Ompelukerho ei ole mitenkään kaupallinen, tarkoituksena on ainoastaan maksaa tilavuokrat ja mahdolliset opettajien palkkiot porukalla.

Niina-Maria kertoo itse ompelevansa mieluiten hameita, sillä hän viihtyy hameessa eikä käytä kaksilahkeisia muuta kuin lenkkeillessä. Itse valmistettuja hameita hänellä on tällä hetkellä useampiakin kappaleita. Niina-Maria kertoo pitävänsä myös mattojen kutomisesta.

– Olen käsitöistä löytänyt uuden väylän luovuudelleni. Käsitöitä tehdessä unohtaa arjen harmauden ja mahdolliset haasteet. Ja yhdessä kaikki on vielä tuplasti mukavampaa, joten ilmoittautukaa mukaan kerhoon laittamalla yv:tä, kehottaa Niina-Maria.

Scroll to Top