Pikkujoulu-pläjäys jo seitsemättä kertaa ★

Padasjoen Harrastajateatteri tarjoilee tänäkin vuonna nauruhermoja kutkuttelevan sketsipläjäyksen joulun alla. Pikkujoulupläjäys esitetään Modetissa neljästi joulukuun alkupuolella. Teatterilaisia on mukana kuusi.

– Porukkaa on nyt niin kivasti, että voitiin jakautua kahtia; toiset valmistelee pläjäystä ja toiset Joulunavauksen (2.12.) esitystä, kertoo Anita Heino.

– Joulunavaukseen valmisteilla on Nalle Puh –aiheinen satuesitys lapsille ja lapsellisille.Heino ei paljasta, mitä pläjäyksen sketsit sisältävät, ettei yllätys mene pilalle jo heti kättelyssä. Sen verran hän mainitsee, että hahmot ja aiheet saattavat monelle olla TV:stä tuttuja.

– Joka vuosi pitää keksiä jotakin erilaista. Tämä on jo 7. Pikkujoulupläjäys, alkunsa se sai siitä kun mietittiin, ettei näin syksyn pimeimpään aikaan tapahdu juurikaan mitään. Käytiin oikein sketsikurssikin. Toki ravintolassa ollaan sketseilty jo joskus 90–luvulla.

Teatterilaisista kaksi laati ensin pläjäyksen rungon, jota sitten porukalla kehitettiin edelleen.

Sketsi-iltoihin pitää ostaa ennakkoon lippu ruokailun vuoksi. Tapahtumaan pitää siis hankkia eräänlainen illalliskortti ja monet tahot ovatkin viettäneet pikkujoulujuhlia pläjäysiltana.

– Valmis paketti olisi nyt tarjolla pikkujoulumielisille. Tietysti toivotaan, että olisi tupa täynnä joka esitysilta.

Scroll to Top