Enni Idin 120-vuotis­­näyttely 30.1.–11.2.2024 ★

Kellosalmen kyläyhdistys järjestelee parhaillaan Enni Idin juhlavuosinäyttelyä tilausravintola Pitokärkeen. Näyttely avataan Ennin syntymäpäivänä 30. tammikuuta, jolloin tulee kuluneeksi 120 vuotta hänen syntymästään.

Kutsuvierastilaisuuteen kutsutaan mm. kansanedustajia sekä kunnan, seurakunnan ja naapurikuntien edustajia, kyläläisiä ja Ennin tauluja näyttelyyn lainanneita yksityishenkilöitä.
Näyttely on avoinna 11.2. saakka päivittäin kello 12–16, paitsi ei maanantaisin.

– Ryhmille on varausmahdollisuus myös muina aikoina, kerrotaan kyläyhdistyksen juhlavuosityöryhmästä.

Näyttelyyn tuodaan Ennin mökiltä huonekaluja, tauluja ja taiteilijan juhlamekko. Lisäksi esille tulee lehtileikkeitä, valokuvia ja taiteiltuja purnukoita.

Tarkoituksena on julkistaa näyttelyssä Enni Idin avustus padasjokelaisille taideharrastajille. Näyttelytaulut valokuvataan digimuotoon ja tallennetaan kyläyhdistyksen kotisivuille.
Näyttelyn laajempi markkinointi aloitetaan joulukuun alussa.

Id oli naivistinen itseoppinut taidemaalari, josta tuli paikallinen legenda ja aktiivisen kyläyhdistyksen ansiosta hänen kauttaaltaan taiteiltu kotimökkinsä on nyt Padasjoen suosituimpia turistikohteita. Valtakunnallisesti Enni Id tuli tunnetuksi seitsemänkymppisenä, kun hänen töitään valittiin Helsingin Taidehallin naivistisen taiteen näyttelyyn vuonna 1973. Viimeiset vuotensa hän asui vanhainkodissa Nyystölässä.

Scroll to Top