Padelkenttä ja varausjärjestelmä avattu ★

Toukokuun liikunta­haasteena ovat mailapelit ja nyt Padasjoella on mahdollisuus myös uuteen mailapeliin, kun padel-kentän avajaisia vietettiin maanantai-iltana. Kenttä on käytettävissä maksutta, eikä välineitäkään tarvitse heti ostaa: mailat ja pallon voi lainata pelivuoron ajaksi kirjastosta omatoimiaikaan, kesäkaudella myös matkailuinfosta satamasta.

Padel-kentän avajaisissa testattiin uutuuspeliä Päijänteen rantamaisemissa. Vuoroja on voinut varata 7.5. alkaen.

Padelkentän avajaisiin saapui koleasta kelistä huolimatta mukavasti väkeä. Lasiseinäisellä kentällä sai kokeilla uutuuslajia Eemeli Lehtisen opastuksella: vuosi sitten liikuntaneuvojaksi valmistunut padasjokelainen neuvoo padelin aloittajia myös kesäkaudella.

2010-luvulla Suomeen rantautunut mailapeli on noussut suomalaisten suosioon. Eikä ihme, sillä lajin kerrotaan olevan helppo ja hauska.

Pelivuorot jaetaan sähköisen järjestelmän kautta. Kenttää saa kuitenkin aina silloin käyttää, kun se on tyhjillään. Kunnan Timle-varauspalvelussa ovat nyt myös Pappilan­mäen ja Kullasvuoren koulun tenniskentät, joista viimeksimainittu tulee yleiseen käyttöön koulun päätyttyä kesäkuun alussa.

Hyvinvointijohtaja Pauliina Koskela kertasi avajaispuheessaan kentän vaiheita. Sen alkusanat lausuttiin vuonna 2021, jolloin padelkentästä tehtiin valtuustoaloite.

– Padelkenttä täydentää hyvin Padasjoen kunnan monipuolista liikuntatarjontaa. Liikunta eri muodoissaan on tärkeää ennaltaehkäisevää työtä. Kunnan ensisijainen tehtävä liikunnan saralla on luoda edellytyksiä hyvinvointia ja terveyttä edistävälle liikunnalle. Monipuoliset, helposti saavutettava tja esteettömät liikuntapaikat mahdollistavat kaikenikäisten liikkumisen, totesi Koskela.

Pauliina Koskela ja Eeva-Riitta Kusmin avajaisnauhaa leikkaamassa 6.5.

– Tutkimukset ovat kertoneet karua kieltä lasten ja nuorten liikkumisesta. Meillä on nuorillekin monipuoliset liikuntamahdollisuudet perinteisten lisäksi. Hyvässä nosteessa on myös frisbeegolf, johon meiltä löytyy rata tuosta vierestä.

Viime vuonna saatiin valtiolta liikuntapaikkarakentamisen avustusta. Kentän toteutti Osmo Rajala Oy.

– Osmolla on tunnetusti myötämielinen suhtautuminen Padasjoen liikuntapaikkarakentamiseen, onhan Padasjoki hänen entinen kotikuntansa.

Padelkenttä valmistui Laivarantaan viime lokakuussa.

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Eeva-Riitta Kusmin huomautti uuden kentän täydentävän hienosti alueen lähiliikuntatarjontaa ja tukevan myös sataman toimintaa.

– Kenttä on erinomaisella paikalla. Veneilijät ja muutkin satamassa kävijät voivat paikallisten ohella hyödyntää uutta lajimahdollisuutta.

Scroll to Top