Kellosalmen kalastusaapinen netissä ★

Kellosalmen osakaskunnan hoitokuntaan valittiin Veli Heinonen (pj.) Tapio Lustig (varapj.), Mikko Peltomäki ja varalle Heikki Koskinen, Simo Gran ja Pekka Pajulahti.

Yksikkömaksut päätettiin pitää ennallaan eli osakkaalta ja kylässä vakituiseen asuvilta 4 €/kappale ja ulkopuoliselta 7 €/ kappale (enintään 20 yksikköä). Ravustaa osakkaat saavat maksimissaan kymmenellä yksiköllä 4 € kappaleelta, seuraavat yksiköt maksavat 10 euroa kappale.

Ulkopuoliset maksavat kahdeksan euroa per merta. Osakaskunnan lupia myyvät ravintola Modetti, joka myy verkko- ja uistelulupia, sekä Kelossi Kellosalmen siltapuistossa, josta voi ostaa rapu- ja verkkolupia. Kellosalmen osakaskunnan kalastusaapinen löytyy Etelä- ja Keski-Päijänteen kalatalousalueen nettisivuilta.

Viime vuonna osakaskunta istutti siikaa Vähän -Kellosalmen sillalta reilu 4500 kappaletta. Myös kuhan poikasia istutettiin liki 8500. Tänä vuonna osakaskunnan on tarkoitus jatkaa siian ja kuhan istutusta.

Viime vuonna kalastuslupien myynti oli edellisvuoden tasolla, mutta ravustuslupien myynti laski vähän. Rapusaaliit olivat vaihtelevia, isompia rapuja löytyi vain satunnaisesti.

Kalakannat ovat osakaskunnan alueella kohtalaisella tasolla. Muikku on suurelta osin pienikokoista ja isoa muikkua on vaikeaa saada saaliksi.

Scroll to Top