Maatalon piha remonttiin ★

Kunnanjohtaja oli saatu Auttoisten kyläyhdistyksen vuosikokoukseen kertomaan ajankohtaisista asiois­ta.

Juha Rehula ajeli sunnuntaina Auttoisille, jossa puhetta johti Sirpa Laine-Heistola.

– Padasjoella on aika monta asiaa, jotka ovat trendinomaisessa muutoksessa. Voimme kirjata strategiaan, että väkiluku nousee ja teollisia työpaikkoja tulee lisää, mutta se ei ole realismia, kuvaili Juha Rehula.

Rehula kertoi ikäluokkansa, vuonna 1963 syntyneet, nousseen Suomen suurimmaksi.

Kuntala ei ole ensi kesänä kiinni parhaaseen loma-aikaan, vaan joku on vastaamassa yhteydenottoihin heinäkuussakin.

Yleisöstä nostettiin esiin Padasjoki-viikon elvyttäminen heinäkuulle.

Avikainen jatkaa kylänvanhimpana

Kyläyhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Erkki Avikainen. Järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Juho Valonen ja ulkopuoliseksi sihteeriksi edelleen Aila Heinäjoki.

Uusina hallitukseen valittiin Jaana Ahonen ja Armi Siltala. Erovuoroiset Juhani Kotka ja Seppo Toropainen valittiin uudelleen, Kari Luukko luovutti paikkansa Aleksi Sandbackalle. Hallituksessa jatkavat Jenna Pohjalainen, Päivi Mäkelä, Katariina Lahti-Leikas ja Terhi Uusitalo.

Jäsenmaksun maksoi viime vuonna 30 auttoislaista.

Keskustelua käytiin tapahtumien järjestämisestä ja siitä, miten talkoolaisia saataisiin mukaan. Maatalon käyttöä rajoittaa tulevana kesäkautena iso piharemontti, mikäli rahoitus toteutuu. Kurtturuusut saavat väistyä kiveyksen ja rinteeseen tulevien rappusten tieltä, lisäksi valaistus uusitaan ja pusikot raivataan.

Kylälle toivottiin uimarantaa. Grillikioskin levähdysalueella olleesta uimarannasta luovuttiin pari vuotta sitten, nythän kioski on suljettu ja tilanne muuttunut.

Toimintasuunnitelmassa on ainakin osallistuminen Aijakan Ajoihin 27.7. ja Sadonkorjuujuhlat 28.9.

Scroll to Top