Iso kävijämäärä Idin näyttelyssä ★

Pitokärjen kodikkaassa tilassa taidetta ja sen seitsemää sorttia kahvinsa kanssa nauttineita kävijöitä oli lähes 500.

Vierailijoita oli Jämsästä, Nokialta, Orivedeltä, Iittalasta, Lahdesta, Helsingistä, Vantaalta… puhumattakaan lukuisista oman kunnan ja naapurikun­tien asukkaiden vierailuista.

– Tuota kävijämäärää kohtaan ei voi osoittaa muuta kuin suurta kiitollisuutta. Puheensorinastansa erottuivat lauseet kuten: onpa upea näyttely ja paljon Ennin töitä yhtä aikaa samassa tilassa tai hienosti toteutettu juhlatilaan, joka muuttuikin taidegalleriaksi, todetaan Kellosalmi-Seitniemi-Virmailan kyläyhdistyksestä.

– Näyttely, joka oli avoinna 11 päivää, vaati syksystä alkaen suunnittelua ja pohdintaa niin näyttelyn ajankohdan kuin taulujen esillepanon suhteen. Oli tavattoman tärkeää, että henkilöt, jotka lainasivat omistamiaan Ennin tauluja näyttelyyn, voivat olla varmoja siitä, että vaalimme ja hoidamme tauluja niitä arvostaen.

Birgitta Heino-Toivonen ja Eeva-Riitta Kusmin uurastivat taulujen haalijoina ja lopputulemana oli monipuolinen kavalkadi taiteilijan töitä eri vuosikymmeniltä.

– Syvät kiitokset niin taulujen lainaajille kuin keräilijöille. Lauri Närkin ”tiimi” suunnitteli ja rakensi näyttelytelineet ja me muut keräilimme laudanpätkiä, asettelimme kippoja ja kuppeja, ripustelimme tauluja tai myyntituotteiden esillepanoa, päivitimme nettiä sekä monia muita näyttelyn valmisteluun liittyviä töitä. Taisimmepa joskus olla tehotiimin kahvittajiakin.

Kyläaktiiveja kiinnosti myös se, miten vierailijat löysivät tiensä talven keskellä Kellosalmen perukoille. Monet tietysti saivat tietoa paikallislehden ilmoittelusta ja artikkeleista. Samoin Facebook näytti olevan yksi väylä houkutella kävijöitä.

– Parhaimpana päivänä facessa oli yli 90 tykkäystä ja kommentteja liit­tyen näyttelykokemukseen. Me tekijät saimme kiittävää palautetta niin näyttelystä kuin seitsemän sortin kahvibuffasta. Ei sovi unohtaa yhtä perinteisimmistä tavoista eli kauppojen yms. ilmoitustaulut ovat yhä hyvä ja toimiva tapa saavuttaa ihmisiä.

Kävijämäärien huiput osuivat molempiin viikonloppuihin. Kun vieraita saattoi olla yli 80 neljän tunnin aikana, niin tarkoittihan se myös melkoista liikennettä Pitokärjen parkissa.

– Onneksi meidän ”Parkkipatet” ohjasivat autot siistiin parkkiin, hoitivat välillä koiria, auttoivat tyhjenneen autonrenkaan täytössä ja monessa muussa hommassa. Kaiken kaikkiaan voi ylpeästi todeta, että talkoolaisissa näyttää olevan monen asian osaajia ja rohkeutta oppia uusia taitoja. Uteliaisuus uuden tekemiseen on voimavara, joka siivitti myös tämän juhlanäyttelyn valmistumiseen Enni Idin juhlavuoden kunniaksi!

Scroll to Top