Ennin taiteilijakoti uutuuskirjassa ★

Tietokirjailija ja toimittaja Anna-Kaisa Huusko sekä valokuvaaja Niclas Mäkelä kävivät viime vuoden marraskuussa tutustumassa Enni Idin taiteilijakotiin.

– Eipä tuolloin arvattu, miten tasokkaaseen seuraan Idin taiteilijakodista tallennettu materiaali tulee asettumaan. Se on minittäin mukana edellä mainittujen tekijöiden uunituoreessa teoksessa Taiteilijoiden huoneissa, joka esittelee 10 suomalaista taiteilijakotia, kerrotaan Kellosalmi-Seitniemi-Virmailan kyläyhdistyksestä.

Niclas Mäkelä ja Anna-Kaisa Huusko

– Teos tarjoaa kiehtovan kierroksen mielenkiintoisiin kotimiljöisiin läpi Suomen, Kittilästä Villingin saareen. On merkillepantavaa, että Padasjoell­a sijaitseva ITE–taiteilijan koti on esitelty tasavertaisena tunnetumpien taiteilijoiden kuten Antti ja Vuokko Nurmesniemen,Laila Pullisen ja monen muun rinnalla.

Enni Id talonsa kuistilla. Arkistokuva.

Kyläyhdistyksen aktiivit ovatkin sitä mieltä, että padasjokelaisnähtävyyden päätyminen taidekirjaan tukee Idin elämäntyön merkittävyyttä ja saavutettavuutta. Julkaistaanhan teos myös englanninkielisenä – Iconic Atelier.

Uutuusteos on lainattavissa myös Padasjoen kirjastosta.

Scroll to Top