Kaksi rivitaloa purkuun ★

Kaksi lähes tyhjillään olevaa rivitaloa aiotaan purkaa Koiravuoresta. Tapiolantiellä olevat talot ovat siinä kunnossa, ettei niiden peruskorjaaminen ole kannattavaa. Purkutyö ajoittuu ensi kevääseen.

Maanantaina kokoontunut kunnanhallitus antoi Padasjoen asuntotalot Oy:lle konserniohjeen purkaa tyhjinä olevat rivitalot. Kunnanhallituksen päätös on ehdollinen, sillä se edellyttää, että valtuusto hyväksyy lisämäärärahan. Purkamiseen varataan 200 000 euroa.

Kunnan vuokra-asuntotilanteesta on jauhettu pitkään ja nyt päätös syntyi yllättävänkin nopeasti ja kivuttomasti. Kunta on yhtiön pääomistaja ja antaa asuntoyhtiölle pääomalainan:

– Budjetinteko oli vielä auki ja meille on tulossa tältä vuodelta ihan mukava tilinpäätös, perusteli kunnanjohtaja Juha Rehula.

Isännöitsijä Jukka Oksanen kertoo kyseisten talojen valikoituneen juuri siksi, että ne ovat eniten tyhjillään. Kolmaskin Tapiolantien talo täytti heikon käyttöasteen kriteerit, mutta koska siinä sijaitsee talon tekniikka, ei se ainakaan vielä joutunut purkulistalle.

– Olen ollut vuokralaisiin yhteydessä, ja kaikille viidelle tarjotaan asuntoa muista Tapiolantien taloista, kertoo Oksanen.

Tapiolantiellä on tyhjillään 20 asuntoa. Talot ovat 1970-luvun lopulta tai 80-luvun alusta ja korjausvelka on suuri.

Kunnan vuokra-asuntokannan käyttöaste on tippunut jo alle 80 prosentin. Padas­joen kunnalla on 190 vuokra-asuntoa rivi- ja kerrostaloissa, mikä on tiettävästi eniten asukasta kohden Suomessa.

Scroll to Top