Kahdet vaalit keväällä ★

Ensi kevään presidentinvaaleja ja europarlamenttivaaleja varten on nimetty vaalilautakunta ja -toimikunta. Presidentinvaalit toimitetaan sunnuntaina 28.1.2024 ja mahdollinen toinen kierros 11.2. Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 17.–23.1. ja 31.1.–6.2.

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys on 29.5.–4.6.2024 ja vaalipäivä on sunnuntai 9.6.

Kunnanhallitus nimesi maanantain kokouksessaan vaalilautakunnan puheenjohtajaksi Päivi Hoimelan, varapuheenjohtajaksi Heikki Jaakkolan ja jäseniksi Kati Yrttiahon, Leena Hopeela-Juvosen ja Mikko Toivosen. Varajäseniä ovat sijaantulojärjestyksessä Harri Taipale, Elina Luukka, Kai Viitanen, Jyrki Salonen ja Birgitta Heino-Toivonen.

Vaalitoimikuntaan kuuluvat Jukka Kontra (pj), Eeva-Riitta Kusmin (varapj) ja Mirjami Vainio (jäsen). Varajäseniksi valittiin Kari Luukko, Paavo Luukka ja Laura Salonen.

Padasjoella äänestyspaikkana toimii entiseen tapaan kirjasto. Laitosäänestys toimitetaan Pihlajakodissa ja Visapuistossa.

Vaalit näkyvät katukuvassa tammikuussa. Presidentinvaalien ulkomainonta aloitetaan 10.1. kunnan vaalimainostelineissä torilla.

Scroll to Top