Kellosalmelle levähdysalue

Kellosalmentien varrelle on valmistunut uusi levähdysalue. Kellosalmen ja Virmailan suuntaan kulke­vien pysähdyspaikaksi tarkoitettu levike on kooltaan muutaman kymmenen neliötä ja sijaitsee Alijärven kirkonkylän puoleisessa päässä.

Kunnan teknisestä toimesta kerrotaan, että paikalla tehtiin massanvaihtoa, jotta levikkeestä saadaan kantava. Levähdysalue saa painua talven ajan ja se päällystetään ensi kesän asfaltointien yhtey­dessä.

Levähdyspaikan paikalla oli aikaisemmin Kellosalmi-Seitniemi-Virmaila kyläyhdistyksen kyltti. Kyläyhdistys on raivannut Alijärven rantaa tien vierestä ja pitänyt avoimena I.K.Inhan vuosisata sitten kuvaamia kansallismaisemia.

Kyläyhdistyksen on tarkoitus hakea Ely-keskukselta lupaa uuden infotaulun pystyttämiseen. Kyltissä tuodaan esille kyläkolmikon nähtävyyydet, palvelut ja muut käyntikohteet kuten paikallisen metsästysseuran laavu ja kylän uimaranta. Uuden levähdysalueen avajaisia on tarkoitus viettää keväällä, kunhan infotaulu saadaan paikoilleen.

Padasjoella on useita muitakin levähdysalueita, mutta ei tuolla suunnalla. Levikkeitä tien kyljessä on Hämeenlinnantien varressa Auttoisilla sekä 24-tiellä Nyystölässä, Maakeskessä ja Kauratteella.

Scroll to Top