Lomilla Oy uudeksi satamayritykseksi

Marko Huttusen ja Milla Ylinampan Lomilla Oy on valittu Padasjoen satamapalveluiden yritykseksi. Kunnanhallitus päätyi 2.10. yksimielisesti samaan ratkaisuun kuin työryhmä aiemmin.

Uusi yrittäjäpari kävi elokuussa tutustumassa satamaan.

Haastatteluun kutsuttiin rovaniemeläisyrittäjien lisäksi Street food by Sofia –pitopalveluyrityksen edustaja Pirjo Metiäinen. Yritykset tarjosivat samansuuruista vuosivuokraa, 25 000 euroa, ja olivat molemmat valmiita tilittämään kausipaikkamaksuista puolet kunnalle sataman kehittämistä varten.

Huttusen ja Ylinampan eduksi katsottiin laaja osaaminen ravintola- ja matkailutoiminnasta useiden vuosien ajalta, uusien toimintojen luominen sekä realistisena pidetty liiketoiminta- ja taloussuunnitelma. Myös selkeät aukioloajat, joita pidennetään tarvittaessa, puhuivat pariskunnan valitsemisen puolesta.

Kaksi muuta hakijaa olivat Jenni Heistola sekä Assosin helmet Oy yhdessä Mallosjärvi Oy:n kanssa. Espoolainen Assosin helmet Oy on Ilkka Seppälän yritys, joka kesällä täytti 40 vuotta. Sillä on venesatama Mainiemellä ja Sysmässä.

Sataman yrittäjäkilpailutus käytiin syksyn aikana. Elokuiseen määräaikaan mennessä kuntaan tuli neljä hakemusta, joita kunnanhallituksen asettama työryhmä kävi läpi.

Scroll to Top