Kesätorikausi avattu haitarin soidessa ★

Kesätori korkattiin helteisessä säässä. Kuumuutta oli lähtenyt uhmaamaan yllättävän iso joukko ihmisiä. Sateenvarjoa tarvittiin tällä kertaa suojaamaan auringonpaahteelta eikä vesisateelta. Musiikin monitoimimies Teemu Harjukari viihdytti taatulla tyylillään toriväkeä.

Teemu Harjukari soitti myös yleisön toivekappaleita.

Anni Rantanen oli tullut myymään käsitöitään. 14-vuotias nyystöläläinen on ollut jo yli vuoden 4H-yrittäjä ja tekee monipuolisesti käsitöitä vessapaperirullatelineistä korvakoruihin.

Teen makrameetöitä, koruja, hiusdonitseja, avaimenperiä, villasukkia, lapasia.

Kesällä hän kiertää markkinoilla ja muissa tapahtumissa myymässä tuotteitaan, mutta talvella käsityötaituri keskittyy tilaustöiden tekemiseen.

Päijännepurjedusviikonloppuna olen menossa satamaan ja sinne teen aiheeseen liittyviä tuotteita, lupaa Anni.

Paikallinen 4H-yrittäjä Anni Rantanen myi käsitöitään.

Tilata voi esimerkiksi syntymäpäivälahjaksi jonkin päivänsankarin harrastukseen liittyvän käsityön. Tienatut rahat menevät käyttöön.

– Tykkään Marimekosta, hymyilee Anni.

Kesä ei kulu pelkästään käsitöitä tehden, vaan nuori yrittäjä ehtii töihin myös paikalliselle mansikkatilalle.

Kylänraitin yrittäjien kesätorilla oli myynnissä myös mm. leivonnaisia, mattoja sekä viime kesänä kaivattua grillimakkaraa.

Kesätori on avoinna joka perjantai heinäkuun ajan klo 15–18. Myös TuoreTorin kesäkahvila palvelee toriaikoina. Kahvilatuotteiden lisäksi myynnissä kauden vihanneksia.

Sateenvarjo toimi tällä kertaa auringonsuojana paahtavassa kuumuudessa.
Scroll to Top