Elämänlankailua -työpaja Enni Idin taiteilijakodilla ★

Osana Enni Idin 120-vuotisjuhlavuotta järjestetään taiteilijakodilla Elämänlankailua -työpaja 8.–14.7. klo 12–15. Työpajan ohjaajana toimii taiteilija Maija Raikamo. Työpaja on osa Raikamon taiteellista työskentelyä ympäristöperinteiden ja ympäristökertomusten parissa, mm. Päijät-Hämeen alueelta.

Työpajassa saa päästää sisäisen Enninsä valloilleen maalaamalla elämänlankoja. Jokaisen osallistujan teos on osa yhteisöllistä taideteosta, joka koristaa taiteilijakodin pihaa. Elämänlankojen maalaaminen on sopivaa puuhaa koko perheelle eikä vaadi ennakko-osaamista.

Elämänlanka rönsyilee Ennin taiteilijakodin seinillä.

Enni Idillä oli voimakas suhde ympäristöönsä ja alueen seutuun sekä niihin liittyviin tarinoihin. Ympäristön tarkka kuunteleminen olikin Idille tyypillistä: tästä kertovat mm. hänen elämisensä tapa ja taiteensa, paikallisten muistot Idistä sekä myös Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistosta löytyvät Idiltä tallennetut kertomukset, joissa hän ilmentää ympäristön kunnioittamista ja vastavuoroisuutta sen kanssa.

Enni Idin kodissa luonto tuli sisälle taloon maalausten muodossa: elämänpuu värikkäine kukkineen on vallannut taulujen lisäksi myös miltei kodin joka nurkan. Aihe elämänpuuhun tuli Idin mökin ulkoseinämällä kiemurrelleesta elämänlangasta.
Voikin ajatella, että naivistitaiteilija ei tuntenut rajaa sisä- ja ulkomaailman kanssa, saati ”myyttisen” ja ”reaalisen” maailman välillä.

Osallistumalla työpajaan ja yhteisölliseen teokseen taiteilijakodin elämänpuu jatkaa kasvuaan,­ kertoen samalla Enni Idin tarinaa. Työpajassa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja. Taitelijakoti ja kahvio on auki kesäsunnuntaisin klo 12–15 sekä aikavälillä 30.6.–14.7. joka päivä klo 12–15. Ryhmät voivat sopia vierailuajasta ottamalla yhteyttä.

Scroll to Top