Tornien taistossa 86 lintulajia Padasjoella ★

Tornien taisto –tapahtumaan osallistuttiin lauantaina yli 300 lintutornissa ympäri maan. Kahdeksan tunnin aikana Pyhäjoen Parhalahdella havaittiin peräti 122 lintulajia, mikä on tapahtuman uusi ennätys.

Nyystölän lintutornilla Nuijasotureiden jouk­kueessa lintuja havainnoivat Heikki Aarela, Päivi Hoimela, Susanna Kaivola, Kauri Nieminen, Jarmo Järviö, Hannu Taipale, Aapo Jussila ja Valtteri Ruuti. Päivän aikana kaksi ihmistä kävi seuraamassa taiston etenemistä.

Padasjoella havaittiin 86 lajia, mikä riitti kolmanteen sijaan Päijät-Hämeessä. Selkälokkeja havaittiin yksi, mielenkiintoisimmat havainnot olivat törmäpääsky ja harmaasieppo.

Taistopäivän sää oli kirkas ja tyyni, lämpötila nousi aamun kahdeksasta asteesta viiteentoista. Muutama sadekuurokin osui taistoajalle.

Näkyvää muuttoa kuvailtiin lähes kaikkialla heikoksi. Viime päivien lämmin sää oli kuitenkin tuonut melko runsaasti hyönteissyöjälintuja. Tapahtuman aikana klo 5–13 torneista havaittiin kaikkiaan yli 200 lajia, joista yleisimmät olivat peippo, varis, västäräkki, sepelkyyhky ja sinisorsa.

Vuosittaisen tapahtuman järjestää BirdLife Suomi.

Scroll to Top