Helmi Säästöpankki sulkee Padasjoen toimipisteen 30.5. ★

Helmi Säästöpankin toimipisteen toiminta loppuu Padasjoella 30. toukokuuta. Ratkaisuun päädyttiin sen jälkeen, kun aiemmin keväällä tuli tieto pankin omistamassa kiinteistössä toimivan K–Market Ruokapadan toiminnan päättymisestä kesän aikana.

– Kesän lomakausi vaikutti lopettamisajankohtaan, toteaa Helmi Säästöpankin toimitusjohtaja Henry Udd.

– Nyt ei tarvita erillisiä sijaisjärjestelyitä.

Toimipisteen sulkemisella ei ole vaikutuksia henkilöstömäärään.

– Jatkossa asiakkaat voivat kohdata meidät puhelimitse, verkkotapaamisissa tai ajanvarauksella toimipisteissämme Heinolassa, Kouvolassa ja Lahdessa. Käteistä rahaa voi jatkossa nostaa K-Market Ruokapadan kiinteistössä sijaitsevasta Otto–automaatista tai Lahden konttorista tiistaisin ja perjantaisin klo 9.30–12.30.

Tyhjentyvän marketkiinteistön tilanne on ryhdytty kartoittamaan ja tarkoitus on Uddin mukaan vielä tämän vuoden aikana löytää tiloihin järkevää toimintaa. Ensisijaisesti etsinnässä on uusi omistaja tai sitten vuokralainen.

– Aktiivisiin toimiin ei toistaiseksi ole ryhdytty, mutta syksyyn mennessä kiinteistö laitetaan myyntiin. Se on kuitenkin peruskunnoltaan kohtalainen ja sijainniltaan Padasjoen ykköskohde, jossa on ruokakaupan ja käteisautomaatin ansiosta ihmisiä ja liikennettä ympäri vuoden.

Padasjoen Säästöpankin palvelupiste avattiin K-marketin yhteyteen 17.6.1999. Paikallisella säästöpankilla oli myös pankkiauto vuosina 1980-89, se kiersi sivukylillä.

Padasjoella on ollut säästöpankki vuodesta 1902. Pankkeja on parhaimmillaan paikkakunnalla ollut yhteensä 5.

Pala historiaa: Padasjoen Sanomissa 9.5.1974 julkaistu Säästöpankin mainos.

Scroll to Top