Rantajumppa jatkuu Nyystölän Monuksessa ★

Nyystölän kyläyhdistys piti vuosikokouksensa Kotiseututalolla perjantaina 19.4.

Nyystölän kyläyhdistys kokoontui perjantai-iltana kirkonkylällä Kotiseututalolla. Vasemmalla puheenjohtaja Päivi Hoimela, oikealla kokousta johtanut Virpi Kallioinen ja sihteeri Pirjo Apajainen.

Puheenjohtajana jatkaa Päivi Hoimela ja sihteerinä Pirjo Apajainen, varsinaisia jäseniä ovat lisäksi Päivi Pyykkö, Riikka Ilonen, Susanna Wallenius ja Sari Uljonen, varalla Merja Perälä, Leena Liski, Hannu Lehtinen ja Virva Pitsinki. Kesäasukasjäseniä ovat Tiina ja Pekka Lehtinen.

Kyläkokous avasi totuttuun tapaan Nyystölän toimintakauden. Seuraava tapahtuma on Monuksen maalauspäivät toukokuussa ja 18.5. on kesänavajaiset. Avoimet kylät –päivänä 8.6. Monuksen sauna on avoinna yleisölle.

Rantajumppia saunomisineen on viimekesäiseen tapaan. Kesäretkeä on suunniteltu Jyväskylään, rantaongintakilpailut pidetään elokuussa ja Päijännepurjehduksen puffettia pitävät taas satamassa Nyystölän kyläaktiivit. Syysvaellus on toimintasuunnitelmassa merkitty päivämäärälle 28.9. ja syksyllä on tarkoitus pitää järjestyksessään toinen Kekri yhdessä viiden muun kylän kanssa Mainiemen sahalla. Jouluglögi juodaan itsenäisyyspäivän aattona.

– Tänä vuonna vähän karsimme tapahtumia, joihin osallistumme. Meitä aktiiveja on vaan niin vähän, että ihan kaikkeen ei pystytä, todettiin ko­kouksessa.

Viime vuonna nyystöläläiset tekivät paljon talkoita Monuksessa. Suurin projekti oli marraskuun loppupuolella, kun vanha keittiö purettiin porukalla ja uudet keittiökaapistot asennettiin. Myös allas, liesi ja taso menivät uusiksi. Tulevana keväänä on seinän ja lattian maalaus, lisäksi saunalta laiturille johtavat keikkuvat laatat poistetaan ja tilalle rakennetaan pitkään suunniteltu polku.

Lopuksi käytiin läpi saapunutta sähköpostia. Kylien edustajia on kutsuttu Padasjoen omaan museo­iltaan 7.5. Kunnasta on tullut toive kylille myös kesän kasariteemaan liit­tyen; mikäli kylät järjestävät tapahtumia, joissa 80–luku tavalla tai toisella on esillä, voi kunta tukea tapahtumaa.

Keskustelua käytiin Nyystölän sankarivaina­jien nimitaulusta, joka on ollut varastossa sen jälkeen, kun majatalo vaihtoi omistajaa. Paikaksi on nyt ehdotettu Nuijamäkeä, jossa se olisi Nuijapatsaan rinnalla otollisella nähtävyyspaikalla.

Nyystölän väki aikoo osallistua Miljoona roskapussia –keräykseen. Bussipysäkkien katokset kaipaavat entraamista ja yhdestä ilmoitustaulusta on tarkoitus luopua.

Scroll to Top